Ohayo!
Czas na trochę informacji dotyczących PBF'a.Reputacja
Reputacja - czyli po prostu dobra lub zła opinia na temat Waszej postaci. W zależności od tego jak przysłużycie się społeczeństwu, czy jak będziecie zachowywać się wobec siebie - reputacja będzie ulegała zmianie - na gorsze lub lepsze. W zależności od reputacji postaci, będzie ona miała pewne przywileje lub zakazy. Dodatkowo, reputacja jest dobrą nagrodą za wykonywanie poszczególnych misji, czy zadań zleconych przez kogoś. Początkowa reputacja wynosi oczywiście 0, czyli pole w profilowej karcie postaci jest puste.
Zadania
Wraz z reputacją oraz planowanym zmniejszeniem liczby jednostek mocy każdego z wojowników wprowadzone zostają także zadania które możecie wykonywać aby zdobyć dobrą reputację, bądź trochę dodatkowych jednostek mocy na wykonanie kolejnych sag. Spis zadań jest umieszczony w dziale z miastami.
Aktualizacja portalu PBF
Od przedwczoraj pracowałem niemalże bez przerwy siedząc w Panelu Administratora nad zaktualizowaniem informacji lub obrazków na niektórych stronach. Zmiany są na niektórych stronach większe, na innych mniejsze. Oczywiście, zostało jeszcze sporo pracy przede mną, dlatego też niektóre strony na portalu nie będą przez jakiś czas dostępne. Efekt zmiany możecie poczuć na stronie z Sagami, Opisem świata bądź też z rasami.
Zmniejszenie liczby jednostek mocy
Miałem dziwne wrażenie że moc graczy i postaci im towarzyszących na PBF'ie jest zdecydowanie za wysoka - nagrody w postaci kilkuset tysięcy jednostek mocy za wykonanie sagi ostatnio nie były nawet trochę widoczne - postanowiłem to zmienić. Wkrótce liczba jednostek mocy ulegnie zmianie - na niższe.
Nie obawiajcie się jednak niczego - moc postaci jaką dysponowaliście, dalej zostanie taka jaka jest - będzie po prostu wyrażana w mniejszej liczbie jednostek niż dotychczas. To samo będzie tyczyło się jak najbardziej również przyszłych wrogów.
Niedostępne strony
Na chwilę obecną, nad kilkoma stronami jak wspomniałem wyżej - pracuję. Będą one niedostępne przez jakiś czas. Są to:
» Bogowie
» Wymiary
» Gracze
» NPC Characters
» Ranking Postaci
Wkrótce planuję jeszcze kilka drobnych poprawek, o których tu już nie warto wspominać.
Pozdrawiam.