Anime Revolution Sprites

You are not connected. Please login or register

Idź do strony : Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Next

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down  Wiadomość [Strona 6 z 12]

126[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 Empty Re: [Rysunki] by Yoh92 Wto Mar 05, 2013 6:08 pm

Tuffle

Tuffle
First Child
First Child
Oh Yoh kocham cię za ten rysunek pozwól mi go dać do avatara :D

127[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 Empty Re: [Rysunki] by Yoh92 Sro Mar 06, 2013 3:16 pm

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 Isshin10

[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 1_by_yoh92-d5x5641

128[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 Empty Re: [Rysunki] by Yoh92 Sro Mar 06, 2013 3:59 pm

Neravi

Neravi
Notowany
Notowany
Będę opisywał 2 rysunki tuffla i feliego.
Więc tak zdecydowanie lepszy moim zdaniem jest Feli:
-lepsza mimika twarzy
-ładniejsze włosy
-fajny kołnierzyk
Lecz bez cieni a szkoda bo był by ładniejszy.
Teraz tuffle:
jakoś wygląd tej postaci nie podpadł mi do gustu. Chyba za bardzo jest głowa jakby na czole był koniec głowy a później już tylko włosy lepiej by to wyglądało gdyby były trochę dłuższe.
No i chyba to wszystko co chciałem napisać do zobaczenia.

129[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 Empty Re: [Rysunki] by Yoh92 Sro Mar 06, 2013 4:12 pm

Zbir

Zbir
Battle Moderator
Battle Moderator
Ojciec Ichigo'a wygląda naprawdę spoko ,zresztą jak cała reszta facesetow. Chciałbym jednak zobaczyć wreszcie jakąś postać w całej okazałości - od stóp do czubka głowy :)

130[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 Empty Re: [Rysunki] by Yoh92 Sro Mar 06, 2013 5:06 pm

Versil Perihelion

Versil Perihelion
Site Admin
Site Admin
Że sobie pozwolę zacytować kawałek pw Yoha do mnie (chociaż rzadko takowe się zdarzają):
Yoh napisał:Hej, ciesz się, że mam żałośnie niski skill w rysowaniu. Gdyby nie to, (..)

PATRZCIE NO JAKI BULSZIT MI CHCIAŁ SPRZEDAĆ.

Tyle ode mnie, bo więcej do dodania tak naprawdę nie mam. Ta jedna sprawa, co ci o niej mówiłem, to dopiero muszę poczekać, aż coś z tego uszyjesz. Powinieneś załapać. I pewnie chwilę poczekam, porównując z pw.

Zbir napisał:Chciałbym jednak zobaczyć wreszcie jakąś postać w całej okazałości - od stóp do czubka głowy
[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 51448554788816131545

Byle nie to, co mówiłeś w tym pw, którego wycinek tu dałem. Przynajmniej nie na razie.

131[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 Empty Re: [Rysunki] by Yoh92 Sro Mar 06, 2013 8:56 pm

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
PATRZCIE NO JAKI BULSZIT MI CHCIAŁ SPRZEDAĆ.
Zważając na to, że większość prac jest pewnego rodzaju lineartami(?), które tworzę by "wpoić" sobie kreskę danych autorów, ja naprawdę - wbrew pozorom - nie mam wysokiego skilla. Patrz na pracę Safari lub Kisy - to jest już coś xd

Vegetto (progress)
[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 Vegett14

Zacznijmy od tego, że nie uważam, że twój skill jest nieziemski, uważam, że tylko mnie dobijasz twierdząc, że jest żałosny.

Patrz, Yoh. Tak się przekazuje wiadomość bez nabijania licznika postów. Rób notatki.

132[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 Empty Re: [Rysunki] by Yoh92 Sro Mar 06, 2013 11:30 pm

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Patrz, Yoh. Tak się przekazuje wiadomość bez nabijania licznika postów. Rób notatki.
Kiedy nabijanie postów jest po prostu... fajne...

Ta jedna sprawa, co ci o niej mówiłem, to dopiero muszę poczekać, aż coś z tego uszyjesz. Powinieneś załapać. I pewnie chwilę poczekam, porównując z pw.
W najbliższym czasie być może to poprawię, ewentualnie zrobię ten zabieg, o którym Ci wspominałem.

Ojciec Ichigo'a wygląda naprawdę spoko ,zresztą jak cała reszta facesetow. Chciałbym jednak zobaczyć wreszcie jakąś postać w całej okazałości - od stóp do czubka głowy
Ależ proszę - dwie nowe prace, Zbirku. Pierwsza w całości, drugiej uciąłem stopy - w najbliższym czasie postaram się coś zadziałać w tej kwestii. Mam nadzieję, że doczekam się Twojego komentarza :71:

Vegetto
[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 Vegetto_by_yoh92-d5x6uif

Ulqiorra Cifer
[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 Ulqiorra_cifer_by_yoh92-d5x7qit

133[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 Empty Re: [Rysunki] by Yoh92 Czw Mar 07, 2013 5:29 am

Versil Perihelion

Versil Perihelion
Site Admin
Site Admin
Fajnie ci wyszła ta kalka. Powiedz mi tylko, czemu Louis Ulquiorra nie patrzy prosto przed siebie. Innymi słowy - jego lewe oko powinno być nieco bardziej w nasze prawo.

A nabijanie wcale nie jest takie fajne. Chyba że userów w butelkę, to robię cały czas.

134[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 Empty Re: [Rysunki] by Yoh92 Czw Mar 07, 2013 10:13 pm

Maximus

Dragon Slayer
Dragon Slayer
Trochę już tych postaci porobiłeś, więc wiesz o co chodzi mniej więcej. Chciałbym żebyś zrobił coś swojego, bez żadnego patrzenia na inne prace. Nie musisz wstawiać tego tu jeśli nie będzie się Ci podobać, ale możesz wysłać mi na pw :) No więc czekam na coś Twojego i wtedy ocenię, bo tu to jest jak sam już pisałeś kalka. Będzie dobrze jak zrobisz postać taką jak już robiłeś, ale w innej pozycji, takiej której niema nigdzie na necie. Po prostu wymyślone. Może np. jak siedzi? :)

Powodzenia 4

135[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 Empty Re: [Rysunki] by Yoh92 Czw Mar 07, 2013 11:42 pm

Zbir

Zbir
Battle Moderator
Battle Moderator
Vegetto wygląda elegancko ,Ulquiora też ,ale małym mankamentem jest tu jego twarz. Trudno mi powiedzieć co dokładnie ,ale jest w niej coś nie tak. Jakaś taka trochę krzywa się wydaje być ;p.

136[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 Empty Re: [Rysunki] by Yoh92 Pią Mar 08, 2013 10:51 am

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Vegetto wygląda elegancko ,Ulquiora też ,ale małym mankamentem jest tu jego twarz. Trudno mi powiedzieć co dokładnie ,ale jest w niej coś nie tak. Jakaś taka trochę krzywa się wydaje być ;p.
Nie mam zielonego pojęcia, bo jeżeli chodzi o mnie to jest dobra. Może rzeczywiście coś jest nie tak, ale nie mam zbytnio ochoty już tego poprawiać 4

No więc czekam na coś Twojego i wtedy ocenię, bo tu to jest jak sam już pisałeś kalka. Będzie dobrze jak zrobisz postać taką jak już robiłeś, ale w innej pozycji, takiej której niema nigdzie na necie. Po prostu wymyślone. Może np. jak siedzi?
Mogę spróbować, ale to nie będzie ten sam poziom, który reprezentują powyższe rysunki - powodem jest między innymi to, że nie jestem jeszcze doświadczonym grafikiem. Rysuję to co już istnieje ze względu na to, by "wpoić" sobie daną kreskę. Jeżeli już coś szkicuję od zupełnego zera, zwykle zostawiam to dla siebie xd Ale zobaczy się...

Powiedz mi tylko, czemu Louis Ulquiorra nie patrzy prosto przed siebie. Innymi słowy - jego lewe oko powinno być nieco bardziej w nasze prawo.
Nie wiem - być może przypadkowo uzyskałem taki, nie inny efekt. Ale jak już napisałem Zbirowi, nie mam zbytniej ochoty akurat tego poprawiać. raz, że nie jest to jakiś dość istotny błąd. Dwa, że mi się zwyczajnie nie chce.

Szkic Kurosakiego Ichigo w formie Hollowa wykonany w pracy, nieco dopieszczany w domu przed położeniem się spać. Dzisiaj go wrzucam, bo już nic specjalnego tutaj nie chce mi się wymyślać. Ewentualnie, zajmę się jeszcze wykonaniem włosów, ale to inna sprawa.
[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 Ichigo_kurosaki_hollow__sketch__by_yoh92-d5xbx4h

137[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 Empty Re: [Rysunki] by Yoh92 Sob Mar 09, 2013 7:41 am

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
@double
[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 Kyou_fujibayashi_and_son_goku__sketch_progress__by_yoh92-d5xfgag
(progress)

138[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 Empty Re: [Rysunki] by Yoh92 Nie Mar 10, 2013 3:05 pm

Samey

Samey
Badass Fighter
Badass Fighter
Na samym początku pochwalę cię za to, że robiłeś bardziej z głowy a nie z przyglądania się.( A przynajmniej odnoszę takie wrażenie.)

Tak czy inaczej zaczynając od dziewczyny... gdybyś mi przedtem na CB nie wysłał tego obrazku z nią "by Viego" nie miałbym najmniejszego pojęcia kto to i gdzie szukać porównania >.<

Jak zobaczyłem rysunek po raz 1 wyglądał normalnie. Gdy mu się dłużej przyjrzałem o to co ja widzę:
https://2img.net/r/ihimg/a/img580/9761/lulh.png
Tak, widzę czerwonego kapturka >.>, ale pomyślałem sobie, że raczej to nie jest kaptur, więc aktywowałem skilla "gugluj" i okazało się, że ona ma faktycznie takie dziwaczne włosy! >.<

Tak czy inaczej, rysunek trochę nie przypomina postaci o którą ci chodziło. między innymi przez brak charakterystycznego dla serii sposobu cieniowania grzywek oraz jebitnie wielkich maślanych oczu.
Tyle jeśli chodzi o podobieństwo między postacią a rysunkiem, a jeśli chodzi o generalne proporcje to jest dobrze, jedynie nieco dłoń jest kwadratowa.

Ok teraz "Goku", czemu nazwałem go w cudzysłowie? No bo nie wygląda jak Goku xD. A przynajmniej nie dla mnie, jakiś "fan" DBZ który ogląda je w dzieciństwie powiedziałby na niego Goku, ale ktoś kto oglądał to anime dużo więcej razy i widział wiele obrazów w internecie z ta postacią, powie że to nie Goku.
A czemu nie wygląda jak Goku? Głównie to chyba przez twarz, jak dla mnie jest za mała, do tego nos nie jest w stylu DBZ. Narysowałeś tyle postaci z ARS w stylu DBZ a nadal nie pamiętasz o tak charakterystycznej rzeczy ^^. Kolejną i chyba ostatnią rzeczą, która mogła by być lepsza to brwi. Normalnie takie brwi jeśli "zaczyna" się od nosa to są cienkie, ale wraz z tym jak "oddalają" się w kierunku ucha stają się szersze(?), i dodatkowo mają takie charakterystyczne wygięcie. Na twoim rysunku nie można tego dostrzec.

/3 KP
/@Yoh

139[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 Empty Re: [Rysunki] by Yoh92 Czw Mar 14, 2013 1:39 am

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Dzięki za komentarz, Samey. Wrzucam kolejny "progress". Jakoś tak miałem cholerną ochotę narysować akurat jego. Tak, Viesiu - ostatnia strona jest epicka.
[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 Bleach_530___mysterious_hollow_by_yoh92-d5xzcs8
http://fc07.deviantart.net/fs71/f/2013/073/1/e/bleach_530___mysterious_hollow_by_yoh92-d5xzcs8.png

140[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 Empty Re: [Rysunki] by Yoh92 Czw Mar 14, 2013 5:50 pm

Zbir

Zbir
Battle Moderator
Battle Moderator
Oooooj ,bardzo fajnie wygląda ,wszystko jest na swoim miejscu ,tak jak w mandze :).

141[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 Empty Re: [Rysunki] by Yoh92 Czw Mar 14, 2013 6:05 pm

Versil Perihelion

Versil Perihelion
Site Admin
Site Admin
Wyszedł ci naprawdę ciekawie, aczkolwiek nieco kwestionuję kształt głowy na szczycie czaszki.
U ciebie to jeszcze wyraźniej widać niż u Kubo, nawet on sam jakoś imho dziwnie zrobił tę część "kołnierza" na prawym barku, dziwnie symetrycznie z lewą mimo, że ten coś jest lekko obrócony. Nie wiem, czy to miało być jego zamierzeniem, ale wiem, że u ciebie to wydaje się być wyraźniejsze. Ale dopóki gościa nie zobaczymy od przodu, niekoniecznie ma to znaczenie.

Btw, u ciebie o wiele bardziej te ręko-ostrza przypominają węższego dawnego Zangetsu, zauważyłeś? xd

(i wiesz, jeśli się porządnie tamtej stronie przyjrzałeś, zwróciłeś pewnie uwagę na napis w prawym dolnym rogu, że Wybielacz ma tydzień przerwy)

WIEM! Jak skończysz z projektem, który ci niedawno podsunąłem, spróbuj coś zrobić pod kreskę Hirohiko Arakiego.

KP: 2
/Feli

142[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 Empty Re: [Rysunki] by Yoh92 Pon Mar 18, 2013 1:31 pm

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Btw, u ciebie o wiele bardziej te ręko-ostrza przypominają węższego dawnego Zangetsu, zauważyłeś? xd
Yup. Takie było moje zamierzenie od samego początku, jak stwierdziłem, że muszę narysować tą postać. Dlaczego? Biorąc pod uwagę możliwy związek pustego z późniejszymi zdolnościami Ichigo, odpowiedź chyba nasuwa się sama xd

(i wiesz, jeśli się porządnie tamtej stronie przyjrzałeś, zwróciłeś pewnie uwagę na napis w prawym dolnym rogu, że Wybielacz ma tydzień przerwy)
Wiem, widziałem.

WIEM! Jak skończysz z projektem, który ci niedawno podsunąłem, spróbuj coś zrobić pod kreskę Hirohiko Arakiego.
Na chwilę obecną zajmuję się skończeniem "sam wiesz, kogo". Później zrobię "małego, słodkiego demonka", a na następnie boską "Boginię". Przy końcu zbiorę się w sobie i spróbuję szczęścia z "WWWWWWWWWWWRRRRRRRRRRRRRRRYYYYYYYYYYYYYYYYYY!!!!!!" Dobry układ, nie?

Ostatecznie jej nie skończyłem - miałem trochę innych zajęć, ale nieważne.
Konata Izumi, progress:
[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 Konata12

143[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 Empty Re: [Rysunki] by Yoh92 Sob Mar 30, 2013 2:08 pm

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Konata Izumi:
[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 Konata_izumi_by_yoh92-d5zsbd0

144[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 Empty Re: [Rysunki] by Yoh92 Sob Mar 30, 2013 2:13 pm

Samey

Samey
Badass Fighter
Badass Fighter
Meh... ujdzie.
Zrobiłbyś w końcu coś takiego z mocą, a nie...

145[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 Empty Re: [Rysunki] by Yoh92 Nie Mar 31, 2013 3:23 am

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Kiedy Yoh i Shigeru walczą w finale o tytuł najlepszego...
[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 Silvia_sawako_and_sandra_shintaro__sketch__by_yoh92-d5zvd5m
Wstępny szkic. Popracuję nad artem po powrocie z pracy.

146[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 Empty Re: [Rysunki] by Yoh92 Nie Mar 31, 2013 8:41 am

Feli

Feli
Zasłużony
Zasłużony
h3h3
To była kwestia czasu zanim zaczną powstawać takie prace z pod ręki Yoha.
Generalnie wybrałeś sobie dość trudną pozę i dobrze ;). Może zaczną od góry, opadające kosmyki włosów na twarz zrobiłeś całkiem fajne, zapewne resztę włosów poprawisz bo wyglądają bardzo wstępnie. Mimika jak najbardziej odpowiednia do sytuacji, widać że dziewczyny są zadowolone i w ogóle mokre. Dłonie zrobiłeś prawie bezbłędnie, może teraz jakieś minusy pracy. Popracowałbym nad poprawą korpusu dziewczyny leżącej, póki co imo wymaga doszlifowania. Dokończ;).

+1kp

147[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 Empty Re: [Rysunki] by Yoh92 Pon Kwi 01, 2013 3:29 pm

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Yoh Atsuko - progress
[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 Interdimensional_thief___yoh_atsuko__progress__by_yoh92-d601h1x

Base:
http://naruttebayo67.deviantart.com/art/base-dbz-style-262693939

148[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 Empty Re: [Rysunki] by Yoh92 Pon Kwi 01, 2013 3:49 pm

Raigen

Raigen
Pillar Man
Pillar Man
Aww... Jaram się Yoszu, widać że twój skill z pracy na pracę jest coraz większy :D. Głowa - Wszystko okey spoko, włoski dobre, twarz oraz jej wyraz zajefajnie... Mam tylko jedno ale co do głowy a mianowicie za duże ucho.
Tors - Kurteczka spoko fajnie wykonana, bluzka pod nią też okey, rzeźba klaty zajebiaszcza :>.
Ręce - Bajc być musi... Do tego tak wykonany to mmm. Bandaż na prawej ręce też spoko wykonany ogółem żadnych zarzutów.
Nogi - Spodnie wydają mi się jakoś tak za bardzo workowate ale to już pewno kwestia gustu xD, buty są okey tylko ten but na prawej nodze jakiś taki dziwny mi się wydaje o.O... Nie wiem czemu XD.

Koniec - Praca bardzo fajna i dobrze wykonana, mam nadzieje że kiedyś ujrzę jej pocieniowaną wersję :D

KP: 1
/Feli

149[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 Empty Re: [Rysunki] by Yoh92 Pon Kwi 01, 2013 4:40 pm

Versil Perihelion

Versil Perihelion
Site Admin
Site Admin
ćam awruk O

Ja widzę, że to robione na base, ale... po prostu to, co wyżej.

Jedyne, co mnie dziwi, to to, że ręce są na tym samym poziomie. Poczucie perspektywy podpowiada nieco inaczej.

A to nieco wyżej... Jasny szlag.

Meh... ujdzie.
Zrobiłbyś w końcu coś takiego z mocą, a nie...
BYŁO GO PODPUSZCZAĆ? BYŁO?

No one will ever take him down
THE POWER lies on his si-i-i-i-i-iiiiiiiide!
GO GO YOSZU RANGER.
____

Btw, ja myślę, co my mamy teraz zrobić z regulaminem forum...

150[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 Empty Re: [Rysunki] by Yoh92 Sob Kwi 06, 2013 10:52 pm

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
Dzięki za komentarze, chłopaki 1

W trakcie cieniowania... Yoh:
[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 Interdimensional_thief___yoh_atsuko__progress__by_yoh92-d601h1x

Samochód sportowy (szkic):
[Rysunki] by Yoh92 - Page 6 Sketch___car_by_yoh92-d60o785

Sponsored content

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry  Wiadomość [Strona 6 z 12]

Idź do strony : Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Next

Pozwolenia na tym forum: