Dobra, mimo to że mi się zwyczajnie nie chce ostatnio pisać, postanowiłem że muszę to zrobić!
Taka mała uwaga już na początku, nie oceniam tych będących w kolorowej otoczce. Bynajmniej niema to sensu. Ogólnie, skasuj te transy z otoczkami, poza Kaio-ken'em.
Druga, większa uwaga jest taka, że mnie nie pobijesz. Nie transami mającymi otoczki. Z nimi jest zwyczajnie za mało pracy i nie liczę ich jako swoich przeciwników.
Dobra, do dzieła.
Przede wszystkim nie podoba mi się cieniowanie włosów, jest zwyczajnie za słabe. Popracuj nad nim W KAŻDEJ formie. W każdej bowiem wymaga ono poprawy.
Normal:Jak mówiłem, cieniowanie włosów do poprawy. Cienie głowy uległy znacznej poprawie, wychodzą Ci lepiej niż wcześniej, ale to jeszcze nie to co chciałbym zobaczyć w twoich pracach. Proponuję popatrzeć na moje cieniowanie lub cieniowanie Sołtysa. Mamy bardzo podobny styl, poza robieniem mięśni.
Podkoszulka normalna, nie wyróżnia się niczym poza brakiem rękawów i tym że jest starszego brata. Cieniowanie nie zachwyca. Ba! Musi być lepsze. Nie baw się w coś ala. PillowShading, bo nie daje to dobrego efektu. Przynajmniej, wg. mnie.
Podobają mi się spodnie, wyróżniają się czerwonym paskiem. Fajnie to wygląda. Ich cieniowanie także nie jest złe, ale wydaje mi się że to jedynie recolor postaci bazowej (Base), dlatego nie oceniam ich. Buty ujdą, nie są złe.
Normal (Bez podkoszulka):To samo co wyżej, jednak pomiń gadanie na temat podkoszulki. Mimo to, forma ta ma własne błędy.
Pierwszym, rzucającym się w oczy błędem są mięśnie rąk. Zwyczajnie z daleka ich nie widać, choć z bliska widzę że je dałeś. Postaraj się zastosować podobne triki co Sołtys w cieniowaniu i tworzeniu mięśni rąk, bowiem jest On w tym naprawdę dobry. Możesz także popatrzeć na mnie czy Seza, jednak to Sołtys wyćwiczył sobie tworzenie mięśni.
Drugi błąd to zbyt mocno zaznaczona klata. No, jak to? Mięśni nie widać, a klata jest aż nadto zaznaczona i widoczna? Coś tu nie gra.
Poza tym:
Nie rozumiem po co ta pozioma linia. Myślę że jej skasowanie i lekkie zmodyfikowanie tego miejsca na klacie da Ci o wiele lepszy efekt niż może Ci się wydawać. Serio, zrób jak mówię.
I poza tym, nie podkreślaj tak klaty. Zdecydowanie słabo to wygląda.
UltimateNormal:Błędy takie jak wcześniej, pomijając podkoszulkę i mięśnie rąk. Tutaj ich zwyczajnie niema.
Jak w poprzedniej formie mięśni na rękach nie było, tak tutaj są i to aż za mocno podkreślone. Postaraj się je troszkę zmodyfikować. Możesz uzyskać lepszy efekt, ale musisz trochę tutaj popracować.
Kaio-ken i Kaio-ken xILEŚTAM nie oceniam, bo niema sensu. Recolor postaci, te same błędy. W drugiej formie wzmocnij kolory i otoczkę.
SuperSaiya'jin, Ultimate SuperSaiya'jin:Błędy w klacie i rękach te same co w normalnej formie.
Dziwi mnie fakt że niema tutaj opaski na czole, którą ma w normalnej formie. Czyżby się porwała z powodu nadmiaru mocy jaką uwalniasz w SSJ? Nie wiem. Może lepiej ją byłoby dodać? Zobacz co można zrobić.
Pobaw się także z cieniowaniem włosów i zastosuj inny odcień. Mogę Ci jeden podrzucić, fajnie wygląda i sam go używam w SSJ. Myślę że lepiej by wyglądał właśnie w wersji z moimi odcieniami, ale jak chcesz.
SuperSaiya'jin 2, Ultimate SuperSaiya'jin 2 (?):Niema w nich co oceniać. To samo co wyżej, z tym dodatkiem że przydałoby się mu zmodyfikować włosy. Są bardzo podobne do SSJ, przynajmniej wg. mnie. Kilka podniesionych kosmyków nie sprawia że to SSJ2, postaraj się więc zmienić całe włosy. Skasuj też tego kuca z tyłu, bo w SSJ2 włosy tak mocno się podnoszą że nie zostaje nawet coś takiego.
Zmień to co mówię + cieniowanie i powinno być OK.
SuperSaiya'jin 3, Ultimate SuperSaiya'jin 3 (?):Włosy powinny ulec większej zmianie. Nie zostawiaj tych opuszczonych kosmyków. Nie powinno ich być, zważając na moc tej formy.
Twarz na SSJ powinna mieć inny wygląd. Bowiem, Sprity SSJ3 nie mają już kwadratowo jakichś oczek, a co innego. Co? Popatrz na różne formy SSJ3 Spritów z DB. Gotenks? Son Goku?
Słabe cieniowanie włosów, zmień to. Im niżej opuszczone włosy, tym mniej powinno być najjaśniejszego odcienia.
To na tyle.
Popraw to.
SuperSaiya'jin 4, Ultimate SuperSaiya'jin 4 (?):Włosy dobre, błędy w klacie te same co wcześniej. Tak samo z mięśniami rąk, postaraj się je bardziej podkreślać.
Kolor źrenic w SSJ4 może być inny niż w pozostałych wersjach SSJ. Wiesz? No, ale to twoja idea, a nie moja
SuperSaiya'jin 5, Ultimate SuperSaiya'jin 5 (?):SuperSaiya'jin 6, Ultimate SuperSaiya'jin 6 (?):Te same błędy co powyżej. Nic dodać, nic ująć.
Ogólnie.
Nie rób tylu OPAR'ów naraz, bo widzisz jak się oceny sypią, nie?
Poza tym, fajnie wyglądają i na tym się kończy. Mają dużo błędów, które trzeba poprawić.
3kp