No, Silvia, dwoma rękami mogłaś właśnie ocalić multiwersum. Cóż... Takie wady bycia holograficzną projekcją, pewne rzeczy po prostu są poza zasięgiem...
W tym momencie rozległ się sygnał.
A pewne w zasięgu... Wiadomość z WDG Yoha, ale ten styl pisania to Viego. Chwilka, tylko to sprowadzę do jednego języka... Pilne... Silvia... Tenteikuura... wszyscy mieszkańcy planety... szukać ciepłego schronienia... streścić... walka... Shigen... natychmiast. Momencik...
Damensaya otworzyła bazę danych wszelkich technik w poszukiwaniu "Tenteikuura".
Mam. Jeśli wszystko dobrze przetworzyłam, to w tej wiadomości Viego prosi ciebie, Silvio, żebyś użyła Tenteikuury i powiadomiła wszystkich mieszkańców planety, żeby znaleźli ciepłe schronienie oraz streściła im, co się w ogóle dzieje, że jest walka z Shigenem. To ma sens. Tylko wiadomość mówi: wszyscy mieszkańcy planety, a nie wszyscy na planecie, więc chyba chodzi o wszystkich, którzy z tego wymiaru pochodzą, czyli z tego, co mi się wydaje... wszystkich na planecie z wyłączeniem Viega i Shigena. Viego już wie, a Shigen lepiej, żeby nie wiedział. To jak, da się zrobić?
//Bercik, Latające Miasto Damensaya ma swoje systemy obronne, kontrolowane przez jedną sztuczną inteligencję, ukazującą się jako holo-Damensaya, w dodatku całe miasto jest w doku Unicrona, który ma rogaty hełm. Z rogatym hełmem się nie zadziera.//