No cóż.. Mam zamiar „nieco” się rozpisać więc przygotuj się na szok i kilka minut czytania.
YokoZ początku nie bardzo wiedziałem z czym mam do czynienia. Dopiero gdy pracę przybliżyłem w Paint'cie, poznałem tą jakże interesującą postać. Porównując ją do figurki którą de facto chciałbym widzieć u siebie na biurku, praca jest wykonana trochę słabo. Włosy mogłyby być lepiej wykonane, ale nie pod względem cieniowania, a proporcji. W drugiej pozie z dużym kucem, powinna mieć przy związaniu włosów wbite dwie jakby igły czy co to jest. Na figurce są, na OPAR'ku ich brakuje. Sama poza wygląda ciekawo, ale nie jest szczytem marzeń, mógłbyś wykonać zdecydowanie lepszą pracę gdybyś chciał. Lewa noga dziwnie pocieniowana. Praca ogółem nie prezentuje się źle, ale przy Twoim skillu wiadomo że stać Cię na zdecydowanie więcej.
MagnetoPoprawiona wersja jest wykonana bardzo dobrze. Zastrzeżenia budzi tu tylko prawa część pelerynki OPAR'a. Jego prawa, nie Twoja, żeby nie było. Za bardzo ucieka, a patrząc na jego lewą część, jest pewna różnica. Ten znaczek na hełmie raczej niepotrzebny, choć nie pamiętam jak dokładnie wyglądała postać Magnusa, więc może też coś takiego zawsze miał? Pieprzyć to.. W każdym razie, przy tej pracy odwaliłeś kawał dobrej roboty - ot co. Ta „aura” jest zbędna, ale olejmy to.
Capt. AmericaJego prawa ręka budzi u mnie pewne zastrzeżenia. Wygląda dosyć dziwnie. Do skrzydełek jak niektórzy nie ma sensu się przyczepiać bo tak małego elementu nie da się odwzorować w 100%. Na twarzy, pod niebieskim pixelem, a dokładniej okiem, dodałbym średni odcień w kolorze skóry. Niewielka zmiana, ale lepiej wygląda. Jak jego prawa noga mi się podoba - tak to ta z tyłu - tak jego lewa to już nieco inna sprawa. Nie podoba mi się jej cieniowanie, brak jakichkolwiek mięśni co jest widoczne dobrze dla przykładu w drugiej nóżce. Samo cieniowanie spieprzyłeś na tyle że noga ta daje tak dziwny efekt jakby była jakaś.. Krzywa? Nie wiem nawet jak dokładnie to określić, wybacz. W każdym razie, winę ponosi tu tylko cieniowanie, zmień je. Poza tym praca trzyma poziom. Nie jest ani jedną z lepszych jakie wykonałeś, ale nie zalicza się też do gorszych. Tarcza wygląda fajnie ^^
StormTu mam zastrzeżenia tylko do piersi. Storm miała je zdecydowanie trochę większe. Wiem że trudno to ująć dobrze w LSW, ale przesadziłeś ze zmniejszeniem ich. Do samej postaci nie mam zastrzeżeń, świetne cieniowanie, kawał dobrej roboty, ciekawa poza. Po prostu coś pięknego : )
ThorDo młota nie mam zastrzeżeń, w różnych wersjach Thora wygląda inaczej.. To zależy na którą wersję trafisz. Pelerynka również jest piękna, wręcz boska. Skrzydełka na hełmie zrób w innym odcieniu niż sam hełm bo nie wygląda to na chwilę obecną zbyt ciekawie. Sam element jest dobrze wykonany, ale spieprzyłeś tu nieco kolorystykę. Jego prawa ręka, ta w której trzyma młot.. Albo raczej jej mięśnie są nieco gorzej wykonane. Wiem że w przypadku mięśni stać Cię na o wiele więcej, to wygląda jakby praca była robiona od niechcenia. Za mało tych włosów tu upchnąłeś, zmień to ^^ Mięśnie prawej nogi koniecznie do poprawy, cieniowanie miejscami na lewej również. Jego lewa dłoń wygląda dosyć dziwnie. Poza tym błędów jakichś większych nie widzę. Praca niestety jest jedną z tych w których zauważamy większą ilość błędów niż to planujemy. Trzyma poziom - to prawda - ale ilość błędów jakie popełniłeś przy jej tworzeniu zwyczajnie do Ciebie nie pasuje - jest zbyt duża. Postaraj się poprawić to co wymienili inni oraz to co wymieniłem ja i powinno być lepiej. A wiem że stać Cię na to ^^
Ogółem.. Każda z prac trzyma w miarę wysoki poziom. W niektórych jednak ilość błędów jest znikoma, w innych poraża. Dostosowuj się do ocen użytkowników, bowiem robisz już tak wyje*ane w kosmos prace że jedynie oceny i wymienianie błędów danej pracy pomoże Ci się jeszcze bardziej udoskonalić.