//Przejmuję chwilowo kontrolę nad postacią Yoha Atsuko.//
W pewnym momencie, na niebie można było dostrzec niewielki punkcik; tak, był nim nie kto inny jak Shigeru Nakatoni, wraz ze swoją żoną, Sandrą. Po kilku sekundach, małżeństwo wylądowało już w ogródku domu Yoha, gdzie ten spokojnie przysypiał, pomimo lekkiego chłodu.
- Yoh, nie mam najmniejszego zamiaru czekać, aż ruszysz to swoje leniwe dupsko, żeby otworzyć mi portal do innego wymiaru, gdzie mógłbym spokojnie potrenować.
- Ładnie poprosisz to Ci go otworzę.
- ...
Sandra powolnym krokiem zbliżyła się do Yoha.
- Możecie się z Shigeru nie lubić, ale mi, przyjaciółce Silvii, chyba nie odmówisz, prawda? Proszę, otwórz Nam portal do innego wymiaru, gdzie obydwoje potrenujemy chwilę w spokoju, a że-...
Yoh pstryknął palcem, natomiast tuż obok Sandry pojawił się portal, który prowadził od razu do RoSaT.
- ...a żeby szybciej urodziło Wam się dziecko i żebyście wrócili do swoich zadań jako obrońcy tej planety, dając dobry przykład dziecku. Przestudiowałem to już.
- Skurczybyk.
Kilkanaście godzin później...
Yoh ponownie otwiera portal między wymiarowy, z którego wychodzi Sandra oraz Shigeru. Ten drugi wyraźnie jest nieco spokojniejszy niż wcześniej, Sandra poza powiększonym brzuchem oraz dłuższymi włosami nie wykazała jakichś większych, znaczących zmian w wyglądzie. Właściwie, tylko o to chodziło Iesterowi; chciał podobnie jak Yoh, przyśpieszyć swój poród, słysząc o tym, iż jednemu z jego najlepszych przyjaciół, urodziło się dziecko.
Epilog - Shigeru jako postać NPC:
Sandra po kilkugodzinnym pobycie w szpitalu, urodziła córkę, którą wraz z Shigeru, nazwali Mayu. Dziewczynka była zdrowa, a sam Shigeru z rodziną, ostatecznie wrócił do miasta, chwilowo zatrzymując się... u Yoha. Mimo cholernych sprzeciwów ze strony chłopaka, ostatecznie wygrała perswazja Silvii. Z powodu chwilowej nieobecności Arisy oraz Maxa, Sandra wymyśliła że zatrzyma się u najlepszej przyjaciółki. Gorzej było z faktem, że od czasu wydarzenia z zamianą w pustych, Shigeru i Yoh ciągle się „gryźli”. Łączyło ich jedno - spanie na podłodze w salonie.
//Od tej pory Bercik gra Shigeru Nakatonim.
Chwilowo mieszkasz u Yoha Atsuko.
Zmień kartę postaci, jeżeli Shigeru Nakatoni ma stać się Twoją główną postacią.
Na portalu aktualizacja pojawi się jak znajdę chwilę czasu.//