Przede wszystkim, nie mam zamiaru oceniać każdej pracy z osobna, wszak w drugiej dodałeś miecz w pochwie, a w trzeciej trzyma go normalnie w ręku (Bez zbytecznych skojarzeń..)
Ogółem, z daleka praca prezentuje się naprawdę fajnie. Miałeś pomysł i wykorzystałeś go, dlatego masz naprawdę dużego plusa za oryginalność postaci.
Co do wykonania.. Jest trochę gorzej, jeżeli przyjrzeć się pracy dokładniej.
Pierw włosy. Sam kształt nie jest zły, wyszedł całkiem fajnie. Tu nie mam żadnych zastrzeżeń. Gorzej jest natomiast z cieniowaniem, które jak na Ciebie mogłoby być zdecydowanie lepsze. Popełniasz po prostu jeden z podstawowych błędów, a dokładniej, chcesz by każdego koloru było po trochu, a nie tego mniej, a tego więcej. BŁĄD! Musisz pamiętać, że zawsze najwięcej musi być jasnego i ciemnego, trzeci odcień w cieniowaniu trzy-tonowym ma być dodatkiem, który wygładza odpowiednio przejście między najciemniejszym, a najjaśniejszym odcieniem.
Cieniowanie głowy jest dość słabe. Zwróć uwagę na cieniowanie w mojej najnowszej pracy, myślę że zdecydowanie podobny styl pasowałby tu lepiej niż taki jaki zastosowałeś.
Nie podoba mi się również klatka piersiowa. Jak w przypadku włosów, chciałeś by średni odcień gdzieś się tu zmieścił. Oczywiście, są dla niego odpowiednie miejsca by całość wyglądała fajnie. Ty wybrałeś takie miejsca, w których nie wygląda to najlepiej, ACZKOLWIEK nie jest też najgorzej.
Do rąk się nie przyczepiam, mógłbyś jedynie ograniczać czarne pixele wewnątrz OPAR'a, aby było fajne przejście między kolorami, a np. skórą, jak to w tym przypadku. Nie stawiaj też wszędzie czarnych pixelów, bo jeżeli jest ich za dużo to praca nie wygląda za ciekawie. W niektórych miejscach po prostu je ograniczaj i tyle.
Podoba mi się wykonanie szalika, jednak cieniowanie zdecydowanie nie pasuje. Gdybyś chciał, jestem pewny że całość wyglądałaby inaczej. Poeksperymentuj ze stylami cieniowania, niekiedy możesz osiągnąć o wiele lepszy rezultat niż teraz. No.. Po prostu, zmień styl cieniowania.
Cieniowanie spodni przynajmniej nie bazowe, ale to nie zmienia faktu że jest od razu dobre. Nie. Tutaj cieniowanie jest dość amatorskie. Przy kroczu zawsze dawaj najciemniejsze odcienie. Sam styl jest jak powiedziałem wcześniej, dość amatorski. Zastosuj tu cieniowanie trzy-tonowe. Wiem że jeżeli chcesz, to możesz zrobić naprawdę fajną pracę, nie raz mi to udowodniłeś.
Pasek nudny, nic dodane czy zmodyfikowane choć trochę. No.. Nuda.
Buty także. W tej pracy mogłeś de facto wpaść na coś oryginalniejszego niż trampki czy co to jest.
Ogólnie, praca trzyma odpowiedni poziom, ale ma w cholerę błędów które MUSISZ poprawić by zwiększyć swój poziom. Jeżeli będziesz miał problemy z jakąś pracą, pisz w temacie wraz z jej wrzuceniem, postaram się pomóc. Wszak, na mnie zawsze możesz liczyć.