Wiem opar nie jest idealny wręcz przeciwnie jest słaby ale nie Potrafię inaczej:/
Syndrom słabości życiowej (SSŻ)? Też to przez jakiś czas miałem, ale mi przeszło ^^''
Praca na pierwszy rzut oka nie wygląda źle. Cieniowanie niby dobre, kształty i proporcje też, choć to Base mogłoby być niższe.
W zbliżeniu pokazują się błędy, ale też zalety OPAR'a.
Jak wspomniałem o cieniowaniu, z daleka nie wygląda niby źle. Z bliska jest podobnie, nie wygląda źle, zwłaszcza na zbroi. Jedynie buty mogłyby mieć inne cienie. Aktualne nie pasują tak jakoś do całości, zmień je.
Przejdźmy do skóry. Z daleka, a z bliska wygląda zupełnie inaczej. Jakby to ująć.. "Dwa różne światy". Z daleka naszą uwagę przykuwa oryginalna zbroja (O nie później..) i jej cieniowanie, dlatego nie skupiamy się na wyglądzie i cieniowaniu twarzy. A to błąd.
Dziwnie pocieniowana twarz, podobna do Complex AA lub Pillow Shadingu. Albo jak ich wymieszanie.
Niestety, dało to z bliska nie zbyt ciekawy efekt. Postaraj się może choć trochę je zmienić.
Włosy i ich cieniowanie wyszło w miarę schludnie. I z daleka nie wyglądają źle i z bliska także. Trochę zmodyfikowałbym ich cieniowanie, ale jeżeli wiesz że nie dasz rady i to jest twój limit, to nie zmieniaj. To wygląda nieźle, a chcąc dokonać zmian mógłbyś je tylko pogorszyć.
Proporcje całego OPAR'a są dobre. Base wydaje się jednak trochę za wysokie, ale to już zależy od twojego gustu i gustu osoby oceniającej. W tym wypadku, mnie.
Trochę płaskie plecy, a właściwie prawa strona OPAR'a między żebrami, a prawą łapką.
Prawy but, gdy łączy się ze spodniami, dostaje dziwnego zgięcia. Postaraj się je wykasować kasując jeden px. Ja wiem który, Ty musisz się tego dowiedzieć by nauczyć się robić dobre OPAR'y.
Wykonanie lewej nogi, a właściwie stopy jest dziwne. Proponuję tak jak wyżej, pobawić się w usuwanie px. Ja wiem które to usunąć, aby noga wyglądała przyzwoicie, ale nie chcę Ci tego mówić. Lepiej jak będziesz uczył się na błędach i sam odkryjesz co i jak.
Naramiennik z lewej strony zbyt odstaje, i wydaje się zbyt wysoko umieszczony. Obniż go o jeden px i trochę zmniejsz.
Masz dużego plusa za oryginalność, gdyż takiego stroju jeszcze nie widziałem. Nie wygląda źle, no ale jak widzisz wymaga poprawek.
Ogółem.
OPAR nie wygląda źle, ale wymaga pewnych większych i mniejszych poprawek o których napisałem wyżej.
Proponuję także ogólne zmodyfikowanie go i twojego Base, żeby było choć o jeden lub dwa px niższe. Zbyt wysoki OPAR nie prezentuje się niekiedy tak dobrze jak OPAR zrobiony na niskim Base.
Czekam na poprawę błędów i komentarz w moim O-S-W z twojej strony
7/10
/f
KP: 3