Anime Revolution Sprites

You are not connected. Please login or register

Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4 ... 12 ... 22  Next

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down  Wiadomość [Strona 3 z 22]

51Panoramio 13 - Page 3 Empty Re: Panoramio 13 Pią Kwi 08, 2011 1:10 pm

Mr.Bercikovsky

Mr.Bercikovsky
KOX
KOX
// skończ z tym -_- //
- Nie nie trzeba.
Chłopak poszedł do salonu i rozwalił się na kanapie. Arisa leżała w łóżku.

52Panoramio 13 - Page 3 Empty Re: Panoramio 13 Pią Kwi 08, 2011 1:22 pm

Max

Max
Human Interface
Human Interface
// Ale to jest ten zajebisty napój bijaaaaaacz//
Max wstał z krzesła i wszedł do salonu.
-To może wybierzemy się nad rzekę albo gdzieś ?
(Spróbuję jakoś poprawić relacje z Arisą.)

53Panoramio 13 - Page 3 Empty Re: Panoramio 13 Pią Kwi 08, 2011 1:33 pm

Mr.Bercikovsky

Mr.Bercikovsky
KOX
KOX
- Dla mnie nie ma problemu, nie wiem czy Arisa się z nami wybierze. Sprawdzę.
Keisuke wstał po czym udał się do swojej sypialni, gdzie do tej pory leżała dziewczyna.
- Śpisz?
- Nie... - Powiedziała nie wychodząc spod kołdry.
- Jest taka ładna pogoda, nie chciałabyś się przejść i odpocząć od spraw codziennych. To ci dobrze zrobi.
- Czy ja wiem, jakoś nie mam na to nastroju.
- Skoro tak, podejdziemy do tego inaczej - powiedział z uśmiechem na twarzy.
Podszedł do dziewczyny, ściągną z niej kołdrę. Wziął Arise na ręce.
- Co... co ty... co ty wyprawiasz?! - Krzyknęła.
- Wolisz, żebym ja cię niósł czy ma to zrobić Max?
W tej chwili dziewczyna przypomniała sobie ostatnią, wspólną teleportację z Maxem.
- Sama dam se radę.
- Takiej opcji nie było, mów kto ma cie ponieść.
- Ty... - Powiedziała nieco zapeszona.
Keisuke zszedł z piętra trzymając dziewczynę na rękach. Przechodząc obok Maxa uśmiechnął się po czym dodał:
- Ruszajmy!
I wyszedł z domu. Po wyjściu teleportował się na równiny. Był to dla niego spory wyczyn gdyż nie posiada on dobrze rozwiniętych mocy.

54Panoramio 13 - Page 3 Empty Re: Panoramio 13 Pią Kwi 08, 2011 1:35 pm

Max

Max
Human Interface
Human Interface
Max wyszedł z domu z rękami założonymi za głową, po chwili zniknął.

55Panoramio 13 - Page 3 Empty Re: Panoramio 13 Wto Kwi 12, 2011 7:51 pm

Max

Max
Human Interface
Human Interface
Chłopak powoli wszedł do domu i od razu skierował się w stronę swojej sypialni. Gdy już w niej był, klapnął się na łóżko i zasnął.

56Panoramio 13 - Page 3 Empty Re: Panoramio 13 Sro Kwi 13, 2011 11:19 am

Max

Max
Human Interface
Human Interface
Max gwałtownie podniósł się z łóżka.
(Czyjaś moc właśnie zanikła, nie była duża... Keisuke.)
Chłopak chwycił zanpaktou i wybiegł z domu. Gdy znalazł się na podwórku przystanął na chwilę.
-Ban Kai !
Zanim,dym wywołany transformacją opadł, Max już leciał w stronę wyspy Waroyra.

57Panoramio 13 - Page 3 Empty Re: Panoramio 13 Sob Kwi 16, 2011 6:03 pm

Max

Max
Human Interface
Human Interface
Max wylądował w ogródku, wszedł do domu i położył Keisuke na kanapie w salonie, a sam usiadł w fotelu obok niego.

58Panoramio 13 - Page 3 Empty Re: Panoramio 13 Sob Kwi 16, 2011 6:16 pm

Mr.Bercikovsky

Mr.Bercikovsky
KOX
KOX
Chwilę później tuż przed drzwiami wylądowała Arisa. Weszła do domu i usiadła w drugim fotelu, naprzeciwko chłopaków.
- Czuliście ich energie? Na nic się tam nie zdaliśmy. Keisuke padł jako pierwszy. Ja praktycznie nic nie zrobiłam tej bestii tak samo jak Max. A jego kolejny, podobno najsilniejszy atak za długo się ładował. Nic nie zdążył zrobić. Gdyby nie Shigeru i ten drugi byłoby kiepsko.
- Ta, zgadzam się z tobą. Ciekawi mnie też gdzie zniknął nasz poprzedni przeciwnik. I gdzie oni chcą lecieć. Jeżeli chcemy być lepsi musimy trenować. A do tego przydałoby się jakieś specjalne miejsce. Mogę skonstruować pewne urządzenie, które nam w tym pomoże. Oczywiście gdy tylko odzyskam czucie. Chyba, ze Max masz jakiś pomysł.

59Panoramio 13 - Page 3 Empty Re: Panoramio 13 Sob Kwi 16, 2011 7:13 pm

Max

Max
Human Interface
Human Interface
Max zastanowił się chwilę.
-Aktualnie możemy znaleźć jakieś miejsce w górach lub gdzieś indziej, sobie natomiast mogę załatwić trening razem z moim zanpaktou w wewnętrznym świecie, chociaż najlepiej byłoby zaczekać aż Keisuke będzie mógł skonstruować to urządzenie.
Chłopak wstał i poszedł do kuchni, po chwili wrócił z 3 puszkami jakiegoś picia i słomką. Rzucił jedną puszkę Arisie. Jedną z 2 pozostałych puszek ustawił na szafce stojącej obok kanapy, tak aby Keisuke mógł się napić za pomocą słomki. Max usiadł z powrotem na fotelu, otworzył swoją puszkę i zaczął sam powoli pić.
(Mmmm... Mountain Dew...)
-A ty Ariso, masz jakiś pomysł jak moglibyśmy potrenować ?

60Panoramio 13 - Page 3 Empty Re: Panoramio 13 Sob Kwi 16, 2011 7:52 pm

Mr.Bercikovsky

Mr.Bercikovsky
KOX
KOX
Arisa otworzyła puszkę i zaczęła powoli pić.
- Mi najbardziej zależałoby na długim treningu w krótkim czasie. Tak jakby dla nas czas płyną szybciej.
- To jest genialny pomysł. Uwzględnię to w mojej maszynie. Mam już kilka innych pomysłów na urozmaicenie treningu. Właśnie, Max przed tym jak nas zaatakowano na równinach wspominałeś o wolnej piwnicy. Możemy ją umieścić tam.
Włożył słomkę do ust i zaczął pić.
(Najgorsze jest to, że nie mogę się ruszyć. Cholerne monstrum mnie tak urządziło. Dałem się jak ostatnia ciota. Trzeba bedzie wynaleźć coś leczącego rany nie przynoszącego skutków ubocznych. Zażyłbym Rain ale ponowne użycie w tak krotkim czasie byłoby naprawdę niebezpieczne.)
- Ah! To mnie wkur**a, że nie mogę się ruszać! Zróbcie coś z tym. A co będziemy robić zanim odzyskam władze nad ciałem?

61Panoramio 13 - Page 3 Empty Re: Panoramio 13 Nie Kwi 17, 2011 12:53 pm

Max

Max
Human Interface
Human Interface
Max nie miał najmniejszego pojęcia co mogliby porobić.
-Nie wiem, może po prostu poczekamy ?
Po chwili chłopak wpadł na całkiem niezły pomysł.
-Mógłbym pogadać w tym czasie z moim zanpaktou, może by się zgodził zmaterializować w naszym świecie na czas treningu i nam pomóc. Jest tylko pewien problem, nie wiem czy będziecie go mogli zobaczyć.

62Panoramio 13 - Page 3 Empty Re: Panoramio 13 Nie Kwi 17, 2011 1:08 pm

Mr.Bercikovsky

Mr.Bercikovsky
KOX
KOX
Arisa kończąc pić zawartość puszki spojrzała na Maxa.
- Rób jak uważasz, ja nawet nie wiem czym jest to Zanpaktou. Przede wszystkim powinniśmy pierw odpocząć i przywrócić Keisuke do pełni zdrowia. Nie posiadasz jakiejś techniki leczniczej?
(Obawiam się, że jestem sparaliżowany. Nie czuje nic od szyi w dół. Mój układ nerwowy najprawdopodobniej nie działa należycie. Zwykły odpoczynek nic tu nie da. Potrzeba czegoś więcej.)
Dziewczyna wstała, wyszła z pustą puszką do kuchni i wyrzuciła ją do kosza po czym wróciła.
- Ja idę się chyba przespać. - powiedziała udając się do sypialni.
Położyła się na łóżku i leżała. Przysnęła jednak jej sen nie był twardy.

63Panoramio 13 - Page 3 Empty Re: Panoramio 13 Pon Kwi 18, 2011 2:57 pm

Max

Max
Human Interface
Human Interface
Max poszedł na górę do swojego pokoju, rozpoczął medytację. Chciał wymyślić technikę leczącą. Po 3h medytacji znalazł sposób na użycie energii KI do leczenia. Max zbiegł na dół do salonu.
-Witaj Keisuke, mam sposób by ci pomóc, ale nie wiem czy ta technika cie nie zabije. To jak, próbujemy ?

//Miał tu być opisany jeszcze trening w wewnętrznym świecie ale zdarzył się pewien wypadek przy pracy i wszystko poszło się jeb*ć//

64Panoramio 13 - Page 3 Empty Re: Panoramio 13 Pon Kwi 18, 2011 3:01 pm

Mr.Bercikovsky

Mr.Bercikovsky
KOX
KOX
Keisuke spojrzał na Maxa.
- To może jakiś inny ochotnik? - Zaczął rozglądać się po salonie.
- Niestety nikogo nie widzę. Nie zbyt lubię być pierwszy, ale mówi się trudno.
Chwilę wcześniej obudziła się Arisa, jednak nie wstała z łóżka. Wolała posiedzieć na razie sama.

65Panoramio 13 - Page 3 Empty Re: Panoramio 13 Pon Kwi 18, 2011 3:04 pm

Max

Max
Human Interface
Human Interface
Max od razu przeszedł do działania, przyłożył dłoń do klatki piersiowej Keisuke.
-Healing Touch.
Keisuke otoczyła zielona aura.
-Chwilę to potrwa.
Po 10 minutach leczenia Max skończył.
-Spróbuj wstać.

66Panoramio 13 - Page 3 Empty Re: Panoramio 13 Pon Kwi 18, 2011 3:10 pm

Mr.Bercikovsky

Mr.Bercikovsky
KOX
KOX
Keisuke wstał bez problemu.
- Wielkie dzięki, teraz pokaż mi swoją piwnicę. - powiedział poklepując Maxa po ramieniu.
Zaczęli iść w stronę piwnicy.
- Musimy trochę potrenować przed kolejnymi starciami. Jednak pierw zobacze czy moje urządzenie się tam zmieści. Będę też potrzebował jednego elementu po który wybiorę się później.

67Panoramio 13 - Page 3 Empty Re: Panoramio 13 Pon Kwi 18, 2011 3:17 pm

Max

Max
Human Interface
Human Interface
Max uśmiechnął się.
-Oj zmieści się, uwierz mi.
Chłopak wyjął klucz i otworzył drzwi do piwnicy.
-Proszę za mną.
Zeszli po długich schodach do piwnicy. Kiedy byli na dole im oczom ukazał się nieprawdopodobny widok, pod małym domkiem Maxa znajdowała się ogromna pustynia.
//Taka jak ta u Urahary//

68Panoramio 13 - Page 3 Empty Re: Panoramio 13 Pon Kwi 18, 2011 3:20 pm

Mr.Bercikovsky

Mr.Bercikovsky
KOX
KOX
//WTF? Skąd? Nieważne...//
Keisuke aż zamurowało.
- Nie tego się spodziewałem. Chodziło mi raczej o zwykła, średnich rozmiarów, ciemną piwnicę. Niezbyt mi to pasuje... Nie masz czegoś mniejszego? Nie mów tylko, ze na strychu masz Atlantyde.
Wyglądał na niezadowolonego.

//Siara mu dał xP//

69Panoramio 13 - Page 3 Empty Re: Panoramio 13 Pon Kwi 18, 2011 3:27 pm

Max

Max
Human Interface
Human Interface
Max zaśmiał się.
-Nie, na strychu mam tylko przejście między wymiarowe. Skoro to miejsce ci nie pasuje to możesz użyć ostatniego z 4 pokoi, jest największy i myślę, że ci wystarczy.
Max ruszył w stronę wyjścia.

70Panoramio 13 - Page 3 Empty Re: Panoramio 13 Pon Kwi 18, 2011 3:29 pm

Mr.Bercikovsky

Mr.Bercikovsky
KOX
KOX
Chłopak z niedowierzaniem spojrzał na Maxa.
- Skoro tak mówisz... - po tych słowach teleportował się nie wiadomo gdzie.
Arisa czując przemieszczającą się energię Keisuke uśmiechnęła się.
(A więc wróciłeś do formy.)

71Panoramio 13 - Page 3 Empty Re: Panoramio 13 Pon Kwi 18, 2011 3:35 pm

Max

Max
Human Interface
Human Interface
Max wszedł na piętro i zapukał do pokoju Arisy.
-Hej, śpisz ?!

72Panoramio 13 - Page 3 Empty Re: Panoramio 13 Pon Kwi 18, 2011 3:51 pm

Mr.Bercikovsky

Mr.Bercikovsky
KOX
KOX
Arisa siedziała przez dłuższy czas bez słowa. Gdy miała już zamiar odpowiadać za Maxem pojawił się Keisuke.
- To będzie nasza bateria. - powiedział wskazując na czerwony kamień.
Słysząc te słowa dziewczyna powstrzymała się od odpowiedzi.
- Nie miałem lepszego pomysłu a moc tego diamentu już kilkukrotnie sprawdzałem. Oczywiście trochę mi zajmie skonstruowanie machiny.
W tej chwili z pokoju wyszła Arisa trzaskając drzwiami.
- A nie możecie trochę ciszej?!
Keisuke bez słowa machną udając się do swojego pokoju, zabrał z niego swoją niewypakowaną torbę po czym poszedł do wolnego pomieszczenia o którym wspominał Max. Od razu wziął się do roboty.

73Panoramio 13 - Page 3 Empty Re: Panoramio 13 Pon Kwi 18, 2011 4:08 pm

Max

Max
Human Interface
Human Interface
-Ehh... wybacz Ariso.
Max szybko uciekł do swojego pokoju.

74Panoramio 13 - Page 3 Empty Re: Panoramio 13 Pon Kwi 18, 2011 6:54 pm

Mr.Bercikovsky

Mr.Bercikovsky
KOX
KOX
Keisuke już praktycznie skończył maszynę, nad którą poświęcił sporo czasu. Pozostało mu już tylko zamontowanie czerwonego kryształu, który odnalazł kilka godzin temu. Miał on posłużyć jako bateria. Zamontowany kamień wytworzył wiązkę światła laserowego, która skierowana była w kilka szklanych płytek, które ją rozdzielały na coraz większe ilości. Maszyna sama w sobie była niewielka. Była to zwykła mata leżąca na podłodze wielkości dwa na dwa. Obok niej, przy ścianie stały dwa komputery służące do pomiaru i obsługi. Chłopak wyszedł z pomieszczenia, udał się po Maxa i Arisę po czym przyprowadził ich do pokoju. Kliknął coś na komputerze aby zademonstrować działanie maszyny. Matę leżącą na podłodze powoli otaczały czarne prostokąty i kwadraty tworząc wielkiego graniastosłupa. Użytkownik będący w środku może wytworzyć tam dowolny świat i kilka holograficznych kopii jakiegoś przeciwnika. Może też kontrolować upływ czasu w maszynie i warunki tam panujące takie jak pogoda czy grawitacja. W środku też znajdują się takie same dwa komputery co na zewnątrz.
//Działa mniej więcej an podstawie Holo Trenera z Galactic Football i tak samo wygląda//
- Oto moje dzieło. Holographic creator. - powiedział nie ukrywając zadowolenia z siebie.
- Teraz wezmę się za coś leczącego rany. Ale może wcześniej któreś z was chce wypróbować mój wynalazek? - Zapytał zostawiając włączone komputery. Niestety ustawione były na nasz zwykły świat, ze zwykłym upływem czasu i normalnymi warunkami. Klawiatura była zablokowana, jedyne co mogli zrobić Arisa i Max to wcisnąć przycisk odpowiadający za start. Keisuke wyszedł z pomieszczenia i udał się do swojego pokoju. Arisa na razie nie miała ochoty na trening i zrobiła to co jej przyjaciel zostawiając Maxa samego.

75Panoramio 13 - Page 3 Empty Re: Panoramio 13 Wto Kwi 19, 2011 4:29 pm

Max

Max
Human Interface
Human Interface
Max podszedł do klawiatury.
(Ahh... zaraz sobie ustawie warunki odpowiadające tym z Iesterii)
Chłopak kliknął kilka razy lecz terminal był zablokowany. Max deczko zdenerwowany uderzył pięścią w klawiaturę, po czym wyszedł z pomieszczenia i udał się do swojego pokoju.
-A niech cie Keisuke...

Sponsored content

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry  Wiadomość [Strona 3 z 22]

Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4 ... 12 ... 22  Next

Pozwolenia na tym forum: