Anime Revolution Sprites

You are not connected. Please login or register

Idź do strony : Previous  1, 2, 3  Next

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down  Wiadomość [Strona 2 z 3]

26Boski Pałac - temat ogólny - Page 2 Empty Re: Boski Pałac - temat ogólny Czw Kwi 19, 2012 9:06 am

NPC

NPC
NPC
NPC
- Wiedziałem, że któryś z Was prędzej czy później zada to pytanie...
Wszechmogący spojrzał się w niebo z lekkim uśmiechem.
- Walka nie jest moim żywiołem. Bardziej bym Wam zaszkodził, niż pomógł. Poza tym, to mało prawdopodobne byście dopuścili do niebezpiecznej walki osobę odpowiedzialną za stworzenie Smoczych Kul. Jeżeli bym zginął, nie mieli byście możliwości naprawienia ewentualnych szkód.
Gdy Ryu bardziej zainteresował się kwestią treningu, na twarzy Wszechmogącego pojawił się lekki uśmiech. Odszedł on od krawędzi 'pałacu'. Poprosił Cię o krótki spacer wokół budynku znajdującego się przed Wami.
- Po pierwsze, większa moc. To normalne, że podczas treningu się wzmocnisz. W przypadku nadzorowania go przez kogoś innego, efekty mogą być zdecydowanie lepiej widoczne.
- Po drugie, w Twoim sercu dostrzegam 'zło'. Jeżeli nie masz nic przeciwko, chciałbym się go w jak największym stopniu pozbyć. Zwłaszcza, że w większości przypadków, to właśnie zło hamuje dalszy rozwój wojownika. Z chęcią zemsty czy bycia złym, daleko nie zajdziemy. Wiem coś na ten temat - przecież Was obserwuję.
- Więc? Odpuszczasz sobie czy chcesz jednak zaryzykować? Póki nie wróci Yoh Atsuko od którego coś chcesz, to wydaje mi się, że nie masz nic konkretnego do stracenia. Nie sądzisz?

27Boski Pałac - temat ogólny - Page 2 Empty Re: Boski Pałac - temat ogólny Czw Kwi 19, 2012 12:41 pm

SmokuXD

SmokuXD
Observer
Observer
- Chcę wzrosnąć w siłę! Nie ważne co mam stracić. Zaczynajmy, mam nadzieję że będzie warto!
Ryu najwyraźniej był zniecierpliwiony.

28Boski Pałac - temat ogólny - Page 2 Empty Re: Boski Pałac - temat ogólny Pią Kwi 20, 2012 12:41 am

NPC

NPC
NPC
NPC
Wszechmogący pstryknął palcami. Twoje ubranie momentalnie zmieniło się na strój treningowy.
Boski Pałac - temat ogólny - Page 2 Kamisamatraininggi
Nagle upadłeś na ziemię nie mogąc się podnieść, ani wykonać jakiegokolwiek najprostszego ruchu.
Strój i dodatki okazały się zbyt ciężkie.
- Etap pierwszy. Podnieś się i stój bez ruchu 5 minut.

29Boski Pałac - temat ogólny - Page 2 Empty Re: Boski Pałac - temat ogólny Pią Kwi 20, 2012 12:40 pm

SmokuXD

SmokuXD
Observer
Observer
- Kur...! Z czego to jest zrobione!
Ryu, przez długi długi czas próbował stanąć na obu nogach, lecz jedyne co osiągnął to pozycję klęcząc na jednym kolanie.
- Czy możesz mi powiedzieć, ile mam na sobie ?
Ryu próbował dalej i po następnych próbach potrafił przez kilka sekund ustać na obu nogach.

//Npc, jeżeli mi się uda, po prostu to napisz Xd //

30Boski Pałac - temat ogólny - Page 2 Empty Re: Boski Pałac - temat ogólny Sob Kwi 21, 2012 2:19 am

NPC

NPC
NPC
NPC
Próbowałeś wstać, lecz udawało Ci się to tylko na chwilę. Gdy zapytałeś o wagę tego stroju, Wszechmogący uśmiechnął się.
- Wydaje mi się, że kilkaset ton na pewno będzie.
Odpowiedź nie tylko Cię lekko zaszokowała, ale też wytrąciła ze skupienia w jakim się przez chwilę znalazłeś i sprawiła, że ponownie się przewróciłeś.

31Boski Pałac - temat ogólny - Page 2 Empty Re: Boski Pałac - temat ogólny Sob Kwi 21, 2012 6:59 am

SmokuXD

SmokuXD
Observer
Observer
Ryu dalej próbował wstać, miedzyczasie zapytał Wszechmogącego jak się tu znalazł
- Jakim cudem stałeś się wszechmogącym?
Dalej próbował ustać

32Boski Pałac - temat ogólny - Page 2 Empty Re: Boski Pałac - temat ogólny Pon Kwi 23, 2012 11:39 am

NPC

NPC
NPC
NPC
Kami po usłyszeniu tego pytania, uśmiechnął się.
- To dosyć długa historia, ale jeżeli będziesz chciał to w chwili wolnej mogę Ci trochę opowiedzieć.
- Na chwilę obecną, musisz skupiać się na treningu, a nie zadawaniu pytań, Ryu.
Na chwilę obecną miałeś ochotę zadawać więcej pytań niż ćwiczyć. Niestety, Wszechmogący miał na ten temat nieco inne zdanie. Czas jaki aktualnie możesz ustać na nogach w tym kilkuset tonowym stroju wynosi 1 godzinę i 44 minuty.
Jeszcze trochę pracy przed Tobą.

33Boski Pałac - temat ogólny - Page 2 Empty Re: Boski Pałac - temat ogólny Pon Kwi 23, 2012 12:34 pm

SmokuXD

SmokuXD
Observer
Observer
Wszechmogący po zignorowaniu Ryu, skupił się na treningu. Chłopak, ustabilizował oddech i skupił się na staniu. Wstał dość szybko jak na zmęczonego człowieka i stał w bezruchu. Po chwili medytacji, młodzieniec próbował zrobić krok na przód, jeżeli udało mu się ustać wymagany czas.

34Boski Pałac - temat ogólny - Page 2 Empty Re: Boski Pałac - temat ogólny Wto Kwi 24, 2012 10:40 pm

NPC

NPC
NPC
NPC
Na chwilę obecną, maksymalny czas jaki jesteś w stanie utrzymać się na nogach, wynosi 3 minuty i 36 sekund.
Wszechmogący obserwuje przebieg całego Twojego treningu z lekkim uśmiechem.

35Boski Pałac - temat ogólny - Page 2 Empty Re: Boski Pałac - temat ogólny Sro Kwi 25, 2012 12:29 pm

SmokuXD

SmokuXD
Observer
Observer
Ryu upadł na ziemie, - Kurwa!
Przez krótki czas zaczęła wzbierać w nim energia ale się uspokoił, zauważył że spokojem więcej osiągnie, ni jeżeli miałby zwiększać swój poziom mocy. W końcu to droga na skróty.
Chłopak ponownie wstał i za każdym razem, gdy utrzymywał maksymalny czas, próbował zrobić jakiś ruch. Czy to podskok, czy ruch na przód. Może to nie wiele, ale po pewnym czasie było widać efekty.

36Boski Pałac - temat ogólny - Page 2 Empty Re: Boski Pałac - temat ogólny Czw Kwi 26, 2012 1:43 pm

NPC

NPC
NPC
NPC
W końcu udało Ci się ustać na nogach te cholerne pięć minut - byłeś z siebie dumny.
- Świetnie. Teraz spróbuj wznieść się pięć metrów wyżej i utrzymać się w powietrzu przez około trzy minuty.
- Pewnie zadasz pytanie w stylu - Po co? - odpowiedź jest bardzo prosta. Chcę przyzwyczaić Cię do noszenia niesamowicie ciężkich strojów w jakich nie trenował prawdopodobnie żaden z wojowników na tej planecie. Kiedy bowiem zastąpisz je swoim lekkim ubraniem, Twoja szybkość wzrośnie conajmniej kilkukrotnie. W walce o losy multiwersum będzie ona bardzo przydatna, uwierz mi...
Wszechmogący się uśmiechnął.
- Po pierwszym etapie Twojego treningu skupimy się na 'wyrzuceniu' zła z Twojego serca.

37Boski Pałac - temat ogólny - Page 2 Empty Re: Boski Pałac - temat ogólny Czw Kwi 26, 2012 4:21 pm

SmokuXD

SmokuXD
Observer
Observer
- Wyrzuceniu? Mam nadzieję że moja siła przez to nie zmaleje.
Ryu nie chciał zwiększyć poziomu swojej mocy, ponieważ jak zauważył wcześniej, nie będzie dawało to efektu. Przez dłuższy czas stał w bezruchu, aż w pewnym momencie próbował wzbić się w powietrze.

38Boski Pałac - temat ogólny - Page 2 Empty Re: Boski Pałac - temat ogólny Sob Kwi 28, 2012 7:34 am

NPC

NPC
NPC
NPC
- Poprzez wyrzucenie 'zła' z serca? Wręcz przeciwnie. Zdecydowanie łatwiej będzie Ci stać się silniejszym, gdyż nie będziesz tak podatny na złe moce, jak to było do tej pory.
Wszechmogący obserwował Twój trening.
Udało Ci się wzbić w powietrze, jednak tylko i wyłącznie na około minutę. Owszem, unosić się było trochę łatwiej niż próbować stać z tym strojem pięć minut bez ruchu - mimo to, wiedziałeś, że musisz włożyć w to tyle samo lub jeszcze więcej wysiłku niż wcześniej.

39Boski Pałac - temat ogólny - Page 2 Empty Re: Boski Pałac - temat ogólny Sob Kwi 28, 2012 11:53 am

SmokuXD

SmokuXD
Observer
Observer
Ryu spojrzał lekko z niedowierzaniem: - Mam nadzieję że masz rację, chyba czas przejść do kolejnego etapu!

#Soundtrack

Chłopak włączył aurę i wzleciał do góry. Co jakiś czas zmniejszał energię, by powrócić do normalnego stanu i im bardziej ją zmniejszał, tym łatwiej było mu się przyzwyczaić do ciężaru. Za każdym razem gdy mu się nie udało, upadał na ziemie i powtarzał proces. Oczywiście był on bardzo energochłonny i męczył Ryu.

W pewnym momencie, ramię, kawałek twarzy i klatki piersiowej Ryu zmieniła kolor na fioletowy. Wokół jego sylwetki pojawiła się mroczna aura. Chłopak ciągle był sobą, więc prawdopodobnie jego naturalna energia się skończyła i zaczął ją pobierać od demona. Najdziwniejsze jest to, że gdy osiągnął te stadium jego moc, była zbliżona do całkowitej przemiany w monstrum z przed jego nieobecności.

40Boski Pałac - temat ogólny - Page 2 Empty Re: Boski Pałac - temat ogólny Nie Kwi 29, 2012 12:00 am

NPC

NPC
NPC
NPC
Rzeczywiście, po przemianie było zdecydowanie łatwiej utrzymywać się w powietrzu niż wcześniej - lecz wiedziałeś, że taki trening nie przyniesie efektów. Podczas transformacji Twoja moc powiększa się niewiarygodnie - wraz z nią natomiast wszystkie aspekty fizyczne takie jak szybkość czy siła. Po upływie około 46 minut udało utrzymać Ci się w powietrzu tak długo, jak wymagał tego Wszechmogący. Wylądowałeś i podeszłeś do niego; byłeś ciekawy kolejnego etapu tego treningu.
- Dobrze, więc. Nadszedł czas na to, by rozpocząć prawdziwy trening.
- Usiądź i postaraj się osiągnąć całkowitą pustkę. Będzie to trudne ze względu na nowego przeciwnika na równinach oraz demona, który Cię zamieszkuje. Jednak musisz to zrobić, a żebyśmy pozbyli się większości zła z Twojego serca. Połączenie mocy demona cienia z Twoją naturalną energią, jaką dysponowałeś od urodzenia może dać niesamowite efekty.
Wyczułeś ogromną energię na równinach.
Wszechmogący położył dłoń na Twojej głowie. Nagle poczułeś coś dziwnego - jakby Twoja energia się zwiększała pomimo tego, że nic nie robisz.
- KI.
- Gdy już się wyciszysz, postaraj się stworzyć w dłoni energetyczną kulę - oddziel jednak od niej mroczną energię, która pochodzi od Twojego demona.

41Boski Pałac - temat ogólny - Page 2 Empty Re: Boski Pałac - temat ogólny Nie Kwi 29, 2012 7:32 am

SmokuXD

SmokuXD
Observer
Observer
Ryu usiadł po turecku na ziemi, - Pustkę? No dobra... Chłopak zamknął oczy na udach oparł ręce, a dłonie miał skierowane przed sobą. Ryu siedział bardzo długi czas w bezruchu, aż naglę w jego rękach zaczęło iskrzy i nic pozatym.
- Cholera! To nie jest takie łatwe! Za każdym razem, gdy próbuje osiągnąć ten stan, on mi przeszkadza. Ale gdy nie próbuje się zagłębić w swój umysł, wyczuwam tą energię z równin. To jak patrzyć w lewo i prawo jednocześnie.
Młodzieniec dalej siedział i próbował wytworzyć kule ki.

42Boski Pałac - temat ogólny - Page 2 Empty Re: Boski Pałac - temat ogólny Pon Kwi 30, 2012 12:10 pm

NPC

NPC
NPC
NPC
Gdy skończyłeś mówić, Wszechmogący się uśmiechnął.
- Poprzez korzystanie z mocy demonów, które w Nas zapieczętowano, sprawiamy, że te potwory stają się silniejsze. Domyślam się, że w obecnej sytuacji trudno jest osiągnąć stan idealnej pustki, ale musisz tego dokonać.

43Boski Pałac - temat ogólny - Page 2 Empty Re: Boski Pałac - temat ogólny Pon Kwi 30, 2012 1:19 pm

SmokuXD

SmokuXD
Observer
Observer
Ryu, siedział dłuższy czas w bezruchu, aż chwilę później między jego dłońmi pojawiła się mała kula energii ki. Co jakiś czas zaczęła zwiększać swe rozmiary. Jeżeli się nie udało chłopak próbuje dalej, jeżeli tak,:
- To co dalej robimy ? Jestem lekko znudzony.

44Boski Pałac - temat ogólny - Page 2 Empty Re: Boski Pałac - temat ogólny Wto Maj 01, 2012 1:31 am

NPC

NPC
NPC
NPC
Niestety, osiągnięcie stanu idealnej pustki na chwilę obecną było dla Ciebie czymś niemożliwym do wykonania. Demon cienia cały czas uniemożliwiał Ci skupienie się na uformowaniu czystej kuli KI w dłoni. Dodatkowo, walka na równinach nabierała rumieńców przez co trudniej było Ci się skupić na tym, by osiągnąć idealną pustkę.
Wszechmogący cały czas Cię obserwował.

45Boski Pałac - temat ogólny - Page 2 Empty Re: Boski Pałac - temat ogólny Wto Maj 01, 2012 4:46 pm

SmokuXD

SmokuXD
Observer
Observer
Ryu dalej siedział i skupiał się na kompletnej pustce.
- Zaraz, może nie muszę się skupiać, może powinienem o niczym nie myśleć...
Chłopak siedział w bezruchu i dalej próbował.

46Boski Pałac - temat ogólny - Page 2 Empty Re: Boski Pałac - temat ogólny Sro Maj 02, 2012 12:54 pm

NPC

NPC
NPC
NPC
Po upływie 13 minut w Twojej prawej dłoni utworzyła się jasna kula energii - osiągnięcie stanu całkowitej pustki również się udało.
Wszechmogący się uśmiechnął.
- Doskonale.
W tym momencie wyczuliście z równin ogromną energię, która na dodatek cały czas rosła. Wiadomym było, iż nie jest to moc żadnego z obrońców planety.
- Jeżeli chcesz, możesz lecieć.
- Jednakże, musisz później tutaj wrócić. Będziemy kontynuować Twój trening. Na chwilę obecną staraj się nie korzystać z mocy demonów, które zostały w Tobie zapieczętowane. A przede wszystkim z mocy demona cienia.

47Boski Pałac - temat ogólny - Page 2 Empty Re: Boski Pałac - temat ogólny Sro Maj 02, 2012 2:59 pm

SmokuXD

SmokuXD
Observer
Observer
- Co?! Nie zamierzam stracić kontroli ale jeżeli będzie trzeba to użyję ich mocy.
Ryu szybko wstał skoncentrował się i poleciał na równiny.

48Boski Pałac - temat ogólny - Page 2 Empty Re: Boski Pałac - temat ogólny Pon Maj 07, 2012 12:47 pm

SmokuXD

SmokuXD
Observer
Observer
Chłopak ponownie zjawił się w pałacu; - To chyba na tyle z tamtejszej walki, miło się oglądało? Możemy wrócić do treningu ?
Widać było, że Ryu nie był nazbyt cierpliwy, spojrzał na ubranie, które dostał od Boga Terry;
- Mam nadzieję, że dzięki temu strojowi poczuję różnicę.

49Boski Pałac - temat ogólny - Page 2 Empty Re: Boski Pałac - temat ogólny Pią Maj 11, 2012 8:39 pm

SmokuXD

SmokuXD
Observer
Observer
Ryu stworzył kopię, która została w pałacu,a oryginał udał się w kierunku Eminy.

50Boski Pałac - temat ogólny - Page 2 Empty Re: Boski Pałac - temat ogólny Sob Maj 12, 2012 11:42 am

NPC

NPC
NPC
NPC
Kiedy zostawiłeś 'na posterunku' swojego klona, Wszechmogący westchnął. Nie mógł uczyć Twojej kopii tego, czego ma nauczyć Ciebie.
Postanowił więc poczekać i napić się z Mr. Popo gorącej herbatki.

Sponsored content

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry  Wiadomość [Strona 2 z 3]

Idź do strony : Previous  1, 2, 3  Next

Pozwolenia na tym forum: