Anime Revolution Sprites

You are not connected. Please login or register

Idź do strony : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 25 ... 36  Next

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down  Wiadomość [Strona 15 z 36]

351Równiny - temat ogólny - Page 15 Empty Re: Równiny - temat ogólny Pon Wrz 13, 2010 7:44 pm

NPC

NPC
NPC
NPC
Młodzieńcy zignorowali pojawienie się Rayem'a i Smoka. Swoją uwagę skupili raczej na Cell'u, który nie wyglądał już zbyt dobrze. W pewnym momencie Shigeru zniknął i pojawił się za Cell'em łapiąc go za łapy identycznie jak on Sandrę i Max'a. Tyle że tym razem, nie złamał mu ich, ani nic. Po prostu je trzymał.
Po jakimś czasie, Yoh wybił się w powietrze i dosłownie przebił głowę Cell'a mieczem. A jakby tego było mało, Cell nie mógł się regenerować zabili go.. Obaj. Mimo to, nie odpuścili. Shigeru w formie demona rzucił Cell'a na ziemię, a następnie zleciał wprost na jego głowę, miażdżąc ją. Zaczął przebijać jego ciało. Yoh po chwili zaczął robić to samo.
Obaj masakrowali martwe ciało Cell'a. Nie było czuć od niego żadnej energii, a mimo to nie dawali spokoju.

Ogólnie, wyglądało to co najmniej obrzydliwie. Flaki i wnętrzności przyczepione do lodowego ostrza czy Zangetsu, a następnie dalsze wbijanie ich.

352Równiny - temat ogólny - Page 15 Empty Re: Równiny - temat ogólny Pon Wrz 13, 2010 7:46 pm

Versil Perihelion

Versil Perihelion
Site Admin
Site Admin
Viego pojawia się gdzieś koło Rayema.
- Chyba już skądś go znam, ale nie kojarzę... Mówmy na niego chwilowo... Niech pomyślę... al-Giddah. Zostawmy ich na razie samych sobie, niech się pobawią. O, czy to czasem chwilę temu nie był Cell? Tak... Niech się bawią, aż wyczerpią energię.

353Równiny - temat ogólny - Page 15 Empty Re: Równiny - temat ogólny Pon Wrz 13, 2010 7:49 pm

Rayem

Rayem
KOX
KOX
- Można tak powiedzieć... W dodatku ta druga, dziwna postać... Wydaje mi się, że skądś znam tą energię, ale nie wiem skąd.
Chłopak widząc co robią Yoh i "lodowiec" zaczął robić minę, jakby był obrzydzony.
- Mam tego dość... - powiedział cicho.
- Nie mam wyboru...
Ej, ty tam! Dawaj tą maskę...
Hahaha... Ależ proszę.
Mimo wszystko z Rayem'em nic się nie działo mimo, że przyłożył rękę do twarzy.
- Co jest?!

354Równiny - temat ogólny - Page 15 Empty Re: Równiny - temat ogólny Pon Wrz 13, 2010 7:53 pm

SmokuXD

SmokuXD
Observer
Observer
- Ooooo Vizard ? Viego, już ogłupiałem, ileż tutaj osób posiada zdolności pustych...To robi się naprawdę kłopotliwe. Ten drugi co to za jeden ?

355Równiny - temat ogólny - Page 15 Empty Re: Równiny - temat ogólny Pon Wrz 13, 2010 8:03 pm

NPC

NPC
NPC
NPC
Po kilku minutach po Cell'u nie było śladu. Nie licząc gdzie nie gdzie nogi czy flaków oraz krwi.. Reszta zniknęła, po prostu tak zmasakrowali ciało Yoh i Shigeru.
Nagle dziury na ich klatce zaczęły się regenerować. Nie wracali do normalnych form, po prostu dziury znikały.
Kiedy już zniknęły całkowicie, obaj jakby powrócili do normalności. Jakby.. Ponieważ ciała demona Shigeru i Vasto Lorde Yoh'a nie znikały. Dalej wyglądali jak "potwory", ale odzyskali własną świadomość. Było to naprawdę dziwne, zważając na fakt że coś takiego nigdy nie miało miejsca. W żadnym świecie..

Obaj panujecie nad Waszymi postaciami, ale Yoh wygląda jak Vasto Lorde i ma tą samą moc bez możliwości zmniejszenia jej. Shigeru natomiast wygląda jak demon i wciąż zostawia za sobą lodowate powietrze. Moc ma tą samą.

Pamiętajcie jednak, że w każdej chwili mogę się zabawić waszym kosztem i sprawić że jak się rozdzielicie stracicie nad sobą kontrolę. Kto wie, to może być zależne od tego że jesteście blisko siebie w tych formach.

356Równiny - temat ogólny - Page 15 Empty Re: Równiny - temat ogólny Pon Wrz 13, 2010 8:06 pm

Rayem

Rayem
KOX
KOX
Ray zniknął i pojawił się parę metrów od Yoh'a i Shigeru.
Czemu nie mogę założyć tej maski?
Chłopak stał i przyglądał się im z bliska. Nic nie mówił, był też przygotowany w razie, gdyby go chcieli zaatakować.

357Równiny - temat ogólny - Page 15 Empty Re: Równiny - temat ogólny Pon Wrz 13, 2010 8:12 pm

Versil Perihelion

Versil Perihelion
Site Admin
Site Admin
- Hej, Yoh, jesteś tam? Bo tak jakby się załatałeś.
[Oby było w porządku, bo naprawdę wolałbym nie używać tego ataku. Ale jeśli będzie trzeba...]

358Równiny - temat ogólny - Page 15 Empty Re: Równiny - temat ogólny Pon Wrz 13, 2010 8:15 pm

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
- Co do.. Co się stało.. I dlaczego wyglądam jak pieprzony Vasto Lorde? - zapytał i czekał z niecierpliwością na odpowiedź. Coś tu zdecydowanie było nie tak.
- A to kto znowu?! - zapytał po raz kolejny widząc Shigeru.

Chłopak zdawał sobie z mocy jaką dysponuje, ale zanim cokolwiek sprawdzi, wolałby usłyszeć pewne wyjaśnienia. Nie mógł nawet ściągnąć maski.

359Równiny - temat ogólny - Page 15 Empty Re: Równiny - temat ogólny Pon Wrz 13, 2010 8:34 pm

Versil Perihelion

Versil Perihelion
Site Admin
Site Admin
- Vasto Lorde... Nie przeceniasz się czasem? W skrócie: walczyliśmy z Yammy'm Riyalgo. Niestety przeszedł w przypakowaną formę i ci trzasnął Cero w klatę. Na wylot. Zabrałem cię do Latającego Miasta, gdzie trochę cię zregenerowało. Gdy się tylko obudziłeś, zostałeś wystrzelony z orbity w stronę Yammy'ego, żebyś się czasem nie przemienił na pokładzie i nie zaczął szaleć. Po chwili przerobiłeś Yammy'emu tak zwaną twarz na powierzchnię Hueco Mundo, a potem mu uciąłeś głowę. Razem z Rayem coś tam kombinowaliśmy, żeby cię wybić z tej formy, ale zwiałeś tutaj i razem z... dalej nie kojarzę imienia, więc niech będzie ten al-Giddah... razem z nim posiekaliście Cella na kawałki tak małe, że prawie dotarliście do strun. Stanęliście koło siebie i odzyskałeś rozum. A, Silvia jest bezpieczna na pokładzie Damensayi. No to jak, kończycie ten karnawał?

360Równiny - temat ogólny - Page 15 Empty Re: Równiny - temat ogólny Pon Wrz 13, 2010 8:51 pm

Rayem

Rayem
KOX
KOX
Gdy Ray zauważył, że Yoh i al-Giddah, jak to go Viego nazwał, najwyraźniej odzyskali świadomość, miecz zniknął. Chłopak na sekundę zamknął oczy, a gdy je otworzył były już normalne.
To mi już chyba nie będzie potrzebne...
Tak myślisz?
Co, ty tu jeszcze robisz?!

Chłopak odwrócił się plecami do reszty. Dziwny głos w jego głowie cały czas nawijał, a Ray najwyraźniej się denerwował. Stał tak z pochyloną głową, zaciskając zęby, próbując znieść ciągłe gadanie nieznanego głosu.

361Równiny - temat ogólny - Page 15 Empty Re: Równiny - temat ogólny Wto Wrz 14, 2010 1:24 am

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
- Karnawał? Przebiło mnie? Przecież nie mam żadnej dziury. W każdym razie czuję się w miarę dobrze i wolałbym by tak zostało. - powiedział lekko zmodyfikowanym głosem, jednak panował nad sobą.. Aktualnie.
- Świetnie. Obawiałem się że coś się jej może stać, ale skoro jest bezpieczna... - powiedział i pochylił głowę w dół.
- Ale nie mam zamiaru tak się pokazać każdemu albo w większych miastach. - rzekł. Jego oczy były normalne, ale nie mógł za cholerę zdjąć maski.

362Równiny - temat ogólny - Page 15 Empty Re: Równiny - temat ogólny Wto Wrz 14, 2010 7:15 am

Niss

Niss
Zbanowany
Zbanowany
Przez równiny leciał Ryuuzaki, był poważnie wku*****y, kiedy tak leciał, jego moc wzrosła, a sam zmienił się w Beast Form //na tej formie mam legalną władzę nad sobą - NPC, udało się?// - podleciał szybko do Cell'a, i zręcznym ruchem próbował złapać go za skrzydła //perf. cell ma takie coś na plecach, co przypomina skrzydła// - ostatecznie je wyrwać, następnie próbował okładać Cell'a pięściami, nogami, z bani po całym ciele, aż wkońcu niewytrzymał..
-Light Spear!
..i po tych słowach, zaczął próby przebicia włócznią, próbował przebić nią Cell'a.

363Równiny - temat ogólny - Page 15 Empty Re: Równiny - temat ogólny Wto Wrz 14, 2010 12:47 pm

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
//Cell już od kilku postów jest martwy >.>//

364Równiny - temat ogólny - Page 15 Empty Re: Równiny - temat ogólny Wto Wrz 14, 2010 2:09 pm

Niss

Niss
Zbanowany
Zbanowany
//Aha, my bad. Czyli wpadł, ale nie aktywował mocy, i tak dalej..//.

Ryuu znajdując się na równinie, rozglądając się również po niej, znika tak szybko, jak się pojawił.

365Równiny - temat ogólny - Page 15 Empty Re: Równiny - temat ogólny Wto Wrz 14, 2010 3:13 pm

SmokuXD

SmokuXD
Observer
Observer
- Ocknął się...wreszcie. Smocydło znikło z równin XD

366Równiny - temat ogólny - Page 15 Empty Re: Równiny - temat ogólny Wto Wrz 14, 2010 3:23 pm

Bercik6c

Bercik6c
Zbanowany
Zbanowany
Shigeru słysząc wyjaśnienia Viega dodał.
- Nakatoni, jestem Shigeru Nakatoni.
(Ostatnie co pamiętam to... Max i Sandra.)
Rozejrzał się.
(Na szczęście ich tu nie widzę, to chyba dobrze. Jeżeli wszystko dobrze zrozumiałem, to ja i on w tych formach zniszczyliśmy Cella na drobne kawałki po czym doszliśmy do siebie tylko ciekawi mnie jedno...)
- ... Czemu nie wracamy do normalnego wyglądu?!

367Równiny - temat ogólny - Page 15 Empty Re: Równiny - temat ogólny Wto Wrz 14, 2010 3:52 pm

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
- Nie Ciebie jednego to ciekawi. Wyglądam jak.. Ehh.. I ta maska. Nie mogę jej zdjąć. - powiedział, starając się oderwać maskę jednak to nic nie dawało.
- Viego, możesz Nas jakoś przywrócić do poprzedniego wyglądu? Albo przynajmniej się dowiedzieć dlaczego tak wyglądamy, a jesteśmy sobą..? - zapytał z czystej ciekawości. No i w sumie, Viego był jedną z nielicznych osób które mogły im pomóc.
- Tak w ogóle, miło mi. Jestem Yoh Atsuko. - powiedział do Shigeru.

368Równiny - temat ogólny - Page 15 Empty Re: Równiny - temat ogólny Wto Wrz 14, 2010 4:37 pm

Rayem

Rayem
KOX
KOX
Kiedy Ray dowiedział się, że "lodowiec" to Shigeru, zarówno jego myśli jak i tajemniczego głosu były identyczne. Dodatkowo pomyśleli o tym samym dokładnie w tym samym czasie.
ŁOT DE FAK?! ITS A DAJNOZAUR! O.O
ŁOT DE FAK?! ITS A DAJNOZAUR! O.O

- Niee... Ty poważnie jesteś Shigeru? Wiedziałem, że operujesz lodem, ale nie, że masz w sobie lód.
//Chłopak miał tu na myśli, że Shigeru ma w sobie lodowego demona lub coś takiego.//
Na dodatek mam problem z Hollow'em...
Nie jestem Hollow'em. On już nie istnieje. Podobnie jak świat w którym istniał.
To kim ty kurde jesteś?!

Ray zachowując się w miarę normalnie, rozmawiał z tym tealowym głosem w swojej głowie.

369Równiny - temat ogólny - Page 15 Empty Re: Równiny - temat ogólny Wto Wrz 14, 2010 4:44 pm

Bercik6c

Bercik6c
Zbanowany
Zbanowany
- Zdziwiony? //...że to już koniec? A mnie dziwi, ze nie masz jeszcze Play Fresh// - powiedział lekko się uśmiechając.
Chłopak starał się pozbyć tej lodowej zbroi mniej-więcej w ten sam sposób co Yoh maski.
// Tutututu! It's morfing time! DAJNOZAUR! //
Chłopak czekał na odpowiedź Viega co do rozwiązania ich problemu.

370Równiny - temat ogólny - Page 15 Empty Re: Równiny - temat ogólny Wto Wrz 14, 2010 7:02 pm

Versil Perihelion

Versil Perihelion
Site Admin
Site Admin
- Hmmmm... Myślałem nad tym, ale do tej pory tylko uwzględniając Hollowa kontrolującego sytuację. Teraz to wszystko zmienia... Nie wiem, czy byłaby jakaś możliwość inna niż siłowa. Pamiętasz Ichigo Kurosakiego, nie Yoh? Powinieneś był go spotkać chociaż raz. Gdy kontrolował go Hollow, śmiertelny cios ze strony Arrancara pokonał Hollowa, dzięki czemu Ichigo mógł odzyskać kontrolę i się zregenerować. Wy dwaj poszliście zupełnie odwrotnie - najpierw odzyskaliście kontrolę i zasklepiły się otwory w klatkach piersiowych, a "wybicie się" z tych form... wolałbym zadać śmiertelny cios Hollowi, niż wam.
Viego nacisnął przycisk na Linkerze...
LINK OUT
... i wrócił z Mode Solar Phoenix do swojej normalnej, zregenerowanej postaci.
- Może pokombinujcie coś z wewnętrznym światem, pokonaniem Hollowa, czy czymś tam. Chyba, że uważacie, że lepiej to zrobić szybko, gwałtownie i w wysokiej temperaturze.

371Równiny - temat ogólny - Page 15 Empty Re: Równiny - temat ogólny Wto Wrz 14, 2010 7:09 pm

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
- Wiesz, chyba pobawię się w wewnętrznym świecie. Mimo wszystko, wolę uniknąć twojego płomienia //xd//. Spotkałem Kurosakiego, nie martw się. - powiedział po czym usiadł po turecku i zaczął medytować by wejść do swojego wewnętrznego świata. Zanpakutou położył na kolanach.

Ostatnio zmieniony przez Yoh92 dnia Sro Wrz 15, 2010 10:54 am, w całości zmieniany 1 raz

372Równiny - temat ogólny - Page 15 Empty Re: Równiny - temat ogólny Wto Wrz 14, 2010 7:34 pm

Bercik6c

Bercik6c
Zbanowany
Zbanowany
Nakatoni spojrzał na Yoha.
- Mi też ciepło nie odpowiada. Heh, trzymajcie się.
Chłopak zrobił to samo co Yoh.

//Posta w wewnętrznym świecie postaram się napisać jutro po szkole. Załóżmy też, ze podczas medytacji dzieje się ze mną coś takiego jak z Truskawą podczas treningu z Vizardami.//

373Równiny - temat ogólny - Page 15 Empty Re: Równiny - temat ogólny Wto Wrz 14, 2010 7:39 pm

Rayem

Rayem
KOX
KOX
Rayem widząc, że Yoh i Shigeru próbują tzw. zwalczyć zło w sobie, sam usiał na ziemi, by móc się spotkać z "właścicielem" głosu z jego głowy.
Niestety po dość długim czasie nie się nie działo. Chłopak zaczął się niecierpliwić.
O co tu chodzi? Czemu cię nie słyszę, nie widzę, nie czuję twojej obecności? Kim ty u diabła jesteś? Gdzie jesteś? Gdzie jesteś...

Chłopak tak jakby odpłynął. W realnym świecie medytował, zaś w "wewnętrznym", był tak jakby nieświadomy i odczuwał tylko swoją obecność i pustkę.

374Równiny - temat ogólny - Page 15 Empty Re: Równiny - temat ogólny Sro Wrz 15, 2010 12:18 pm

Yoh

Yoh
Site Admin
Site Admin
ŚWIAT WEWNĘTRZNY:

Yoh pojawił się w jakimś dziwnym miejscu. Zdecydowanie, nie było to miejsce które odwiedzał wcześniej, nie wyglądało już jak lodowa kraina, a przypominało ośnieżone miasto. Śnieg padał bez końca.
// http://fc07.deviantart.com/fs28/i/2008/134/7/7/Ice_City_Matte_by_crahzz.jpg //

Chłopak stał na jednym z największych bloków, obserwując całe miasto. Sam nie wiedział o co tu chodzi.
- Kopę lat, Yoh. - odezwał się jakby zmutowany głos.
- Co? Gdzie jesteś? - zapytał zdezorientowany chłopak.
- Stoję na budynku za Tobą. - odpowiedział ponownie. Kiedy Yoh się odwrócił to co zobaczył, przeraziło go. Za nim znalazła się postać która wygląda jak jego lustrzane odbicie w świecie realnym. Jakby tego było mało, pusty ściągnął maskę i okazał się wewnętrznym Hollow'em chłopaka.
- Zaraz.. Ale jak to możliwe? - zapytał chłopak z wyraźnym przerażeniem w głosie.
- Nie pamiętasz jak kiedyś mówiłem Ci o tym że jedno z twoich wszystkich ja zdobędzie naprawdę wielką moc i będzie w stanie przejąć nad Tobą kontrolę? Tylko jedno z Nas mogło tego dokonać, nie było pieprzonej możliwości by był to każdy. I właśnie wtedy, wpadłem na genialny pomysł. Dlaczego by nie zabrać Ci trochę energii, podczas walki z Yammy'm? Dzięki temu, wywiercił Ci dziurę w klacie. Formalnie zginąłeś, a tutaj zaczęła się panika że wszyscy zginiemy wraz z Tobą. - powiedział i się uśmiechnął, a następnie kontynuował.
- HA! To był dla mnie idealny moment do zaabsorbowania prawie wszystkich twoich "ja"! Dzięki temu zyskałem moc odpowiednią do tego, by Cię ożywić i stanąć przed wszystkimi we własnej postaci. Nigdy nie pomyślał bym że wszyscy dadzą się tak łatwo zaabsorbować. No.. Prawie wszyscy. Są jeszcze formy równe mocą z moją, które by przeżyć zrobiły tu dosłownie to samo co ja.

Obok Hollow'a Yoh'a stanęli jeszcze Saiya'jin, Wampir i OmegaDestroyer. Yoh w tym czasie się uśmiechnął i podrapał po głowie.
- Heh.. Ulżyło mi. Już mnie wkurzało posiadanie nie wiadomo ilu różnych form. Ograniczyliście mnie do czterech, w dodatku sprawiając że stały się one potężniejsze. Nie rozumiem jednak, dlaczego mam w realnym świecie nad sobą kontrolę, a dalej jestem Tobą? - powiedział i wskazał palcem na Hollow'a.
- Z niewiadomych dla Nas powodów, moce demona w tym lodowym chłopaku i moce twojego pustego, dziwnie wpłynęły na siebie. Dzięki czemu, obaj mogliście odzyskać kontrolę nad własnym ciałem, ale nie odzyskać dawnego wyglądu. - odpowiedział OmegaDestroyer na zadane przez Yoh'a pytanie. Wprawdzie, czekał on na odpowiedź Hollow'a ale skoro Omega już mu odpowiedział, to co mógł zrobić?
- Phew.. Zwykły przypadek. Do świata realnego dostaliśmy się w podobny sposób, dzięki dziurze w klacie. Miało to jakiś wpływ na przepływ naszych mocy, a kiedy stanęliście obaj obok siebie, coś się spieprzyło i taki jest tego efekt. Nie przywrócę Ci dawnego wyglądu, bo wystarczy że się oddalicie od siebie, a znowu przejmiemy nad Wami kontrolę! Hah! O tej chwili marzyłem!! - krzyknął pusty, wyraźnie zadowolony z chwili.
- Dobra, to teraz oddajcie mi mój wygląd. Nie mam ostatnio ochoty na żarty. - powiedział Yoh, lekko wkurzony tym czego się dowiedział. Był jednak spokojny i rozważny.
- Hę? Chyba żartujesz. - powiedział zadowolony pusty.
- Nie możemy oddać Ci kontroli nad ciałem. - dodał wampir.
- Nie dość że jesteśmy zdecydowanie silniejsi od Ciebie to w dodatku nie jesteśmy już tym samym czym byliśmy wcześniej. - wtrącił się jeszcze Saiya'jin.
- Panowie. Chyba się nie zrozumieliśmy. To nie jest prośba, a polecenie które macie wykonać. Mogę Was do tego zmusić siłą albo normalnie. - rzekł zadowolony chłopak. To że pobierał moce od innych swoich "Ja", nie oznaczało wcale tego że jest słaby. Dużo trenował by nie mieć konieczności pobierania mocy od swoich wewnętrznych form, a pobierać ją albo z otoczenia albo z własnych rezerw energii.

REALNY ŚWIAT:

Yoh medytował. W pewnym momencie otworzył oczy i otworzył Door of the World. Wskoczył do niego i go zamknął nie mówiąc nikomu o tym co planuje. Właściwie, nie miał żadnego planu. W razie nie udanej próby konwersacji ze swoimi wewnętrznymi formami, mógłby stracić nad sobą panowanie w realnym świecie i przemienić się w coś gorszego od Vasto Lorde (?). Wolał tego nie robić i po prostu przenieść się do innego wymiaru, gdzie nikomu nie zaszkodzi.

375Równiny - temat ogólny - Page 15 Empty Re: Równiny - temat ogólny Sro Wrz 15, 2010 12:43 pm

NPC

NPC
NPC
NPC
Mimo że Yoh w formie Vasto Lorde zniknął, to Shigeru nie zachowywał się tak jakby nie miał kontroli nad demonem wewnątrz siebie. Tymczasowo nad nim panował.

Sponsored content

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry  Wiadomość [Strona 15 z 36]

Idź do strony : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 25 ... 36  Next

Pozwolenia na tym forum: