Poziom ostrzeżeń : Liczba postów : 9304 Kreatywne Punkty : 537 Smocze kule :
Widzę, że jednak zdecydowałeś się poprawić włosy tej postaci - cóż, szczerze powiedziawszy, wyszło jej to na dobre, ale nie zmieniło zbyt wiele. Bardziej proponowałbym się skupić na poprawie proporcji ciała - bohater jest zbyt drobny jak na mężczyznę, a co za tym idzie, bardziej przypomina na chwilę obecną kobietę. Do cieniowania nie mam większych zastrzeżeń, jest po prostu dobre. Co zrobić, żeby postać bardziej przypominała faceta z krwi i kości? Dolną część możesz zostawić bez zmian, choć również by się przydały. Skup się na powiększeniu proporcji torsu, tudzież górnej części OPARa - być może, ciekawym zabiegiem byłoby wysunięcie lewego ramienia postaci do przodu o jeden, dwa piksele? Pozostawiam to już Tobie do sprawdzenia i ewentualnej oceny.
I to jest to, Royalz! Poprawa masy mięśniowej oraz cieniowania, poszerzenie całego torsu - te modyfikacje wyszły owej postaci na dobre i prezentuje się ona na chwilę obecną znacznie lepiej niż wcześniej. Nie twierdzę oczywiście, że nie może być lepiej, lecz na chwilę obecną nie ma tragedii.
Dwójka jest zdecydowanie ciekawsza i jeżeli się nie pomyliłem, to chyba wykonana na moim "base", czyż nie? Kawał świetnie wykonanej roboty. Cieniowanie gdzie, nie gdzie można byłoby zmodyfikować, odpowiednie proporcje zostały zachowane. Nie mam jakichś konkretnych uwag.
No, widzę, że zaczynasz iść w moje ślady - a to nie dobrze. Ale nie wnikam w to ile postać będzie posiadała form. Chodzi przecież o wykonanie. Cóż, OPARów jest nieco za dużo by komentować każdego z osobna więc wypowiem się w skrócie - odpowiednie proporcje zachowane. Podoba mi się również pod tym względem ostatnia forma, która wygląda na autorską - mogę się oczywiście mylić. Forma LSSJ powinna być zdecydowanie bardziej "napakowana". To co wojownik reprezentuje sobą teraz, nie jest nawet namiastką mocy legendarnego Super Saiya-jina. One Tailed Mode również nie prezentuje się źle - szczerze powiedziawszy, podoba mi się uzyskany efekt Cieniowanie wszystkich prac nie stoi na mistrzowskim poziomie, ale nie jest również źle. Nad czym warto popracować? Na pewno forma LSSJ. Poza tym, włosy SSJ3. Poza tym, nie widzę większych błędów. Oby tak dalej
Pewnie dostanę warna za to, ale tam. To, że Ty masz SSJ+ to już nikt nie może go mieć ?
:76: Przede wszystkim, nie wiem za co miałbym Ci dawać ostrzeżenie - przecież nie złamałeś żadnego punktu regulaminu. Poza tym, prawdopodobnie źle mnie zrozumiałeś - chodzi mi o ogólną ilość form, a nie SSJ. Idziesz w moje ślady w kwestii ogólnej ilości posiadanych transformacji - stwierdziłem, że to nie dobrze, bo z czasem możesz się w tym wszystkim pogubić. Ileż to ja musiałem modyfikować w historii swojej postaci, by dojść do jakiegoś logicznego wyjaśnienia posiadania aktualnych przemian. Skoro Tobie jednak OPARy nie są potrzebne do niczego więcej niż tylko oglądania, to nie ma to najmniejszego znaczenia.
Połóż się spać, bo przestajesz prawidłowo kontaktować - dostaję po uszach, ale sam nie wiem za co.
Nie trzeba - widziałem temat już wczoraj, ale nie miałem czasu się odezwać ze względu na pracę. Skomentuję tylko ostatni obrazek.
Przede wszystkim, szkoda, że ostrze nie jest Twojego autorstwa. Dzięki tworzeniu takich elementów nieco wzrastają Nasze umiejętności - po Twoich poprzednich pracach widzę, że masz potencjał do tego by rysować naprawdę ciekawe oraz oryginalne postacie - trzeba się jednak przyłożyć. Do gustu przypadły mi natomiast proporcje oraz cieniowanie włosów; była idea, jest naprawdę fajne wykonanie. Strój również nie najgorszy. Miejscami przydałyby się niewielkie modyfikacje cieniowania, lecz w tej kwestii nie jest źle. To bohater wykonany na moim base? Jeżeli tak, to nie sądziłem, że ma ono taki potencjał. Chętnie zobaczę inne prace wykonane na nim przez Ciebie.
Poziom ostrzeżeń : Liczba postów : 1856 Kreatywne Punkty : 1307 Smocze kule :
Całkiem nieźle ci wyszedł, serio. Trochę mnie zdziwiło cieniowanie włosów, ale zgaduję, że tak miało być. Cienie w większości wyglądają dobrze, czy to ciuszek czy ciało. Jedyne co mi nie pasuje to z deka nogi, przesunął bym je od momentu gdzie kończy się brązowy materiał a zaczyna ten granatowy(?), o 1 pixel w nasze prawo. Zrobiłbym tak bo z bliska mi tak dziwnie wyglądał, ale z daleka nie ma na szczęście aż takiej różnicy.
Tak trzymaj, naprawde ładne pracki ci wychodzą. Na pewno lepsze niż obecne moje xd.
Asuka nie prezentuje się najgorzej – ciekawe cieniowanie, oryginalna poza. Rzadko zdarza się, bym na pierwszy rzut oka poznał postać, jaką przedstawia OPARek. Mam co prawda pewne zastrzeżenia do poszczególnych elementów, ale to detale, których zwyczajnie nie zamierzam już wymieniać. Druga praca jest również dobrze wykonana – cieniowanie naprawdę ekstra. Masz bardzo podobny styl do Zbira, kiedy zawitał na Nasze forum i zaczął tworzyć OPARy. Oznacza to tyle, że Twój potencjał jest naprawdę ogromny. Jeżeli dalej będziesz rozwijał swoje zdolności w kwestii tworzenia spritów, jest szansa na to, że zostaniesz jednym z najlepszych. Do czego można się przyczepić? Zbyt słaby odcień na włosach, zaraz po najjaśniejszym. Dość marnie wykonana masa mięśniowa prawej rączki. Poza tym, przeciętne cieniowanie spodni.
Ogólnie rzecz biorąc, rysuj dalej i nie przejmuj się surowymi komentarzami. Idziesz w naprawdę dobrym kierunku, Royalz!
Poziom ostrzeżeń : Liczba postów : 1440 Kreatywne Punkty : 1002
Może gdybyś Ty skomentował komuś prace ,karma zdziałałaby swoje. Tematy Samiego ,czy Yoha również świecą pustkami. Zbira już na DA komentowałem. Tych trzech typa wygląda dość ciekawie. Gdzieniegdzie jakieś małe detale w cieniowaniu ,czy konturach możnaby pozmieniać ... ,ale w jakiej pracy tego nie ma ? Z całej trójki nabardziej przypadł mi do gustu ten po środku z niebieskimi elementami na ciuchach. Co do tego Anubisa ... to wygląda nieco chaotycznie. Stopy wyglądają dziwnie z tymi pazurami ,nogi jakoś tak 'dziko' ,a jego pysk jest zdecydowanie za długi. Wygląda komicznie szczerze mówiąc. Postać so rpawda trudna do wykonania przez ten pysk między innymi ,ale nie czarujmy się - piękna nie wyszła ;/.