W końcu, 67 strona!
Badass alert!~~
Badass alert!~~
Evil Yoh
Raven - darmowe zamówienie
Gemmei Nobunaga
Versil, nie będziesz miał mi za złe, jeżeli w międzyczasie zająłbym się również Viegiem, Kaylin oraz ewentualnie Alisterem? Proszę bardzo, ja wątpię, że coś byłbym w stanie zrobić. Wtedy i tak ci je ocenię, nawet jak w żaden sposób się nie odniesiesz do mojego posta. Naprawdę, jestem ciekaw, gdzie to ma oczy.Versil, nie będziesz miał mi za złe, jeżeli w międzyczasie zająłbym się również Viegiem, Kaylin oraz ewentualnie Alisterem?
Jasne, że tak. Jak w przypadku każdego normalnego faceta, na mojej twarzy zagości wtedy nieco wredny uśmiech.Btw, znając ciebie, bardziej się byś cieszył jakby były dwie strony więcej.
Jeżeli będę się kiedykolwiek zabierał za tworzenie pełnych spritów, to prawdopodobnie będą to jedynie Yoh Atsuko, Silvia Sawako, a także - ewentualnie - ich dzieci. Odpuszczę sobie rysowanie reszty OCków, bo na chwilę obecną byłoby zbyt dużo. Zamierzam przecież skupić się jeszcze na serii opowiadań oraz ćwiczeniu rysunku. Zła wersja Yoha pozostanie jedynie OPARem, którego wykorzystam do nieco innych celówAle tak już (troszkę bardziej) na poważnie, trudno się jak zwykle mi czepić. Oprócz tego, że spróbuj sobie wyobrazić, jak te włosy wyglądają z innej strony. Bo biorąc pod uwagę fakt, że są tam spięte przy potylicy i i tak odłażą na wszystkie strony na absurdalnie duży dystans, to jest dziwne.
Nie bardzo wiem co masz na myśli. Możesz sprecyzować? Ja sam odnoszę wrażenie, że uzyskany efekt jest jak najbardziej odpowiedni.Raven - ta prawa ręka nie powinna być przekręcona w nieco inną stronę?
Niechaj się pieprzy.Gemmei - wciąż nie pojmuję tych włosów. A, dzwonił Cooler. Chce swoją kamizelkę z powrotem.
Przypadkowe ustawienie postaci, która nie będzie posiadała więcej niż jednej pozy.Nie wiem, co ma chęć robienia spritów do faktu, że te włosy wyglądają dziwnie wystając tak po naszej prawej.
Chyba już wiem o co Ci chodzi - w najbliższym czasie spróbuję to zmodyfikować, zwłaszcza, że owa poza będzie dostępna w moim "base". W każdym razie, dzięki za komentarz.Co do ręki, spróbuj przybrać taką pozę. Następnie popatrz, jak jest pochylony od pionu środkowy palec dłoni. Jeśli twoim zamian było, żeby był tak wyraźnie pochylony w przód, sprawy nie ma. Jeśli miał być w miarę pionowo albo pochylony w tył (jak ja sobie wyobrażam tę pozę analizując własną postawę), to na oparze jest za bardzo w przód.
Wiedz, że przemawiasz do liczby użytkowników, którą spokojnie zliczysz na palcach dwóch rąk. Wiem jednak, że przynajmniej na Ciebie można tutaj liczyć, VBtw, ludzie postarajcie się. To nie jest mój temat, żeby tylko inny admin w nim cokolwiek pisał.
Teraz - o dziwo - trochę więcej. Nie zamierzam się poddawać, stary. Takiej weny na tworzenie jeszcze nie miałem. Zwłaszcza, że poza nowymi pomysłami, warto zaktualizować również stare praceNie poddawaj się. Wprawdzie tylko 8 userów odwiedza forum, ale wśród nich jestem ja! JA! Nie zapominaj o tym! JA!
Aleś się czepnął tego nosa i ust - kwestia stylu i przyzwyczajenia. Prace nie posiadające tych elementów prezentują się wg. mnie po prostu słabo. Twarz mogę nieznacznie poszerzyć, ale jeżeli uzyskam efekt zbyt pulchnej mordki, to również nie będzie za dobrze.Yoshito to praktycznie kopia Goku ze zmienionymi włosami ,które początkowo zdawało mi się ,że są za duże. Źle się komponują z resztą pracy ,ale to chyba jednak nie jest ich wina. Jego twarz jest za wąska ,a przynajmniej Ty ją nazbyt optycznie zwężyłeś. Jakbyś usunął mu nos i usta i ograniczył najciemniejszy kolor na twarzy ,to oparek wyglądałby zupełnie inaczej.
Nie uważam, że wykonanie włosów jest błędne, dlatego też uniknę poprawek.Babeczka kojarzy mi się z Chi chi ,to pewnie kwestia jej ubioru. Wygląda ok ,ale trochę nad włosami mógłbyś popracować.
Nawet jeżeli nie tworzyłbym prac na jednym i tym samym base, starałbym się zachować podobną anatomię, przez co różniłyby się tylko pozami - nie lubię dokładać sobie roboty, natomiast przy samych postaciach chodzi mi głównie o design, w razie, gdybym kiedyś chciał je narysować. O ile „mięsień piersiowy” jeszcze mogę spróbować poprawić, tak „szklane” elementy wyglądają dobrze i nie zamierzam ich modyfikować - mogło być gorzejChangeling jest spoko ,ale jest kilka rzeczy które można by zmienić. Po pierwsze miło by było gdyby nie wszystkie prace były tworzone na jednym i tym samym base ,bo niejednokrotnie to specyficzna anatomia nadaje charakteru postaci. Ta praca jest tego świetnym przykłądem ( swoją drogą buu też ). Pecs ( zapomniałem polskiej nazwy -.- ) są ogromne i wcale nie wygląda to dobrze. 'Szklane' elementy jak np. ten na jego głowie ( a może raczej zwłaszcza ten ) nie urywają odbytu. Ogon za to wygląda ładnie
Nie można Ci dogodzić xdPrzy buu też ta anatomia mogła by być bardziej charakterystyczna dla jego gatunku. W sensie stosunkowo wysoki ,ale wcale nie aż tak przypakowany. Tors mi się nie podoba ,spodnie nic specjalnego - zwykłe i tyle. Głowa za to ma ciekawy kształt
A no.Insyendara poprawiłeś.
Właśnie dlatego nie warto stosować się między innymi do rady każdego użytkownika z osobna - Bercikowi dla przykładu nie pasowała długość czułka, a kiedy ją poprawiłem, wszystko było w porządku. Kwestia gustu - pomyślę nad poprawką, nie obiecuję, że zostanie wprowadzona.Nameczanin jest w porządku, ale nieco brzydko wygląda lewy czułek, w sensie dużej ilości czarnego konturu. Daj mu jakiś ołówek i niech rysuje demony.
...tak, ja będę często rzucał nawiązaniami, których nikt nie rozumie.
Popracuję nad nim - dzięki.Yoshito wygląda dziwnie przez te swoje oczy. I jak mu się tak przyglądam, nie mogę się pozbyć wrażenia, że głowa i szyja nie pasują do reszty ciała.
Wzorowałem się na „dogi” w którego posiadaniu jeszcze jestem. Jeszcze, bo niedługo gra zostanie zamknięta i pozostanie mi jedynie screen, OPAR oraz wspomnienie xd W przypadku włosów, to kwestia gustu - uniknę tutaj jakichkolwiek poprawek, gdyż jak wspominałem wyżej, nie uważam, że ich wykonanie jest błędne.Klon Chichi ma dziwnie zrobiony kształt włosów, jak powiedział Zbir.
Jego imię było czystym przypadkiem - nie pamiętam już, skąd się wzięło.Ikusa. coś mi to jakby przypomina...
Anyways.
W istocie, głowa jest ciekawie zrobiona, ale jak dla mnie, dodatkowe rogi nie pasują Glutojinom. Myślałem, że tylko ja robię absolutnie wszystko na jednym base i nie modyfikuję absolutnie niczego.
Jasne, że tak.Fajnie, że ludzie komentują, ale czy cokolwiek zrobisz z poprzednimi pracami w oparciu o komentarze nie będące tylko odczuciami własnymi (czyli tymi nie-moimi), próbując je poprawić, czy spróbujesz to zaaplikować tylko do następnych prac. Z których mało będzie Nameczan czy Glutojinów.
Też kiedyś byłem uzależniony od nosa i ust . Generalnie nie przeszkadzają mi one o ile nie niszczą ogólnego wyglądu postaci. Problem w tym ,że tutaj sprzyjają optycznemu pomniejszeniu głowy ,co z ogromnymi włosami daje niezadobry efekt.Yoszaka napisał:Aleś się czepnął tego nosa i ust - kwestia stylu i przyzwyczajenia. Prace nie posiadające tych elementów prezentują się wg. mnie po prostu słabo. Twarz mogę nieznacznie poszerzyć, ale jeżeli uzyskam efekt zbyt pulchnej mordki, to również nie będzie za dobrze.
Dobry pomysł. Jakbym ja zaczął dwa projekty, to nie robiłbym nic z obydwoma.Rzuciłem na siebie dwa projekty jednocześnie - jeżeli więc tworzę pozę dla Yoha, Silvia zyskuje jej damski odpowiednik, bądź także coś innego, nowego.
To niekoniecznie ten projekt - po prostu doszedłem do wniosku, że czas najwyższy zrobić coś więcej. Odnoszę wrażenie, że kiedyś było mnie stać na większe wyczyny w tej dziedzinie. Miałem do wszystkiego większy zapał - zamierzam do tego wrócić.O, to ten projekt, do którego Cię zniechęciliśmy przez nazywanie frajerem?
Ups, prowokacja.
*policzkuje się*
Przestań!
Takie jest moje początkowe założenie - zobaczymy jak to się dalej rozwinie.Robisz od 0? Ciekawe, wysoko postawiona poprzeczka.
Rękę postaram się poprawić. Jeżeli jednak chodzi o dłonie, to nie chcę narzucać im własnego stylu - niech będą większe, ze względu na pierwotne proporcje spritów LSW.Po pierwsze poza z rękami na biodrach - wydaje mi się, że ma zbyt grube/muskularne ramię. Druga sprawa to pięści. W porównaniu do reszty postaci wydają się nienaturalnie duże, zwłaszcza, że nie nosi ona rękawic jak pewien protagonista z FFIX.
Tak jakbyś miał mało roboty.Dobry pomysł. Jakbym ja zaczął dwa projekty, to nie robiłbym nic z obydwoma.
Oh wait, ja robię dwa projekty. To wiele wyjaśnia.
Pozwolenia na tym forum: